Vöröskereszt: Alapvető humanitárius kötelesség a migránsok beoltása

2021. március 09. 16:06

A koronavírus-járvány tovább nehezíti a bevándorlók helyzetét a Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC) szerint.

2021. március 09. 16:06
null

Az IFRC szerint az érintettek gyakran áttörhetetlen falba ütköznek, még abban az esetben is, ha a hatályos törvények alapján elvileg a járvány elleni intézkedések rájuk is kiterjednek.  Az IFRC felhívta a figyelmet arra, hogy a tesztekre, illetve oltásokra történő online jelentkezésnél a nyelvismeret és a számítógépekhez való hozzáférés képez akadályt. A jelentés szerint egyes országokban az illegális bevándorlók nem részesülnek egészségügyi ellátásban, nem férnek hozzá a tesztekhez és a vakcinákhoz, mert nincs személyazonosítást szolgáló iratuk, vagy társadalombiztosítási számuk.

A fertőzött, illetve beteg migránsok ráadásul gyakran azért félnek orvoshoz fordulni, vagy oltásra jelentkezni, mert attól tartanak, hogy őrizetbe vehetik és kiutasíthatják őket az adott államból.

– jelentette ki Jagan Chapagain, az IFRC-főtitkára.

A jelentést az IFRC egyiptomi, etiópiai, ausztráliai, brit, kolumbiai, Fülöp-szigeteki, szudáni és svéd tagszervezetei állították össze. Az IFRC a világ legnagyobb humanitárius hálózata, 192 ország Vöröskereszt/Vörösfélhold társaságát foglalja magában.

(MTI)

Nyitókép: Christian Charisius / DPA / AFP

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2021. március 10. 09:54
Ez a fogalmak megváltoztatása, kiforgatása. Akkor ne legyünk humanitáriusok.
Hóvirágcsempész
2021. március 10. 02:08
A MUSZLIM migráns ELLENSÉG . Be kell oltani , tífusszal , ebolával ... Hadd ne soroljam . Aztán karanténba vele , míg meg nem döglik .
rrrrrr
2021. március 09. 20:12
Azért ez nem semmi... Migránsválságnak nincs felelőse pedik vki bewilkommenezte őket. A világjárványnak nincs felelőse,mert ott gyart mindent a világ v ott akar eladni majd ahonnét jött,tehát pssszt,ne beszéljünk róla...(trumpot is elkellet távolítani azt az egy embert aki nem hagyta volna annyiban). Ezzel szemben megtudtuk h magyarirszág találta ki a korrupciót,itt van az antiszemitizmus bölcsője és még jogállam sincs ...mindenről mo. tehet.
Kanmacska
2021. március 09. 18:35
Oltsa őket Merkel mutti! Ő hívta őket! :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!