Rusvai Miklós: Remélem, hogy júniustól már maszk nélkül járhatunk

2021. március 31. 19:01

A virológus szerint a koronavírus néhány évtized alatt szelídül majd hozzánk.

2021. március 31. 19:01
null

A tudományban nincs vakcina-bizonytalanság, mondta a Reaktornak Rusvai Miklós, az oltóanyagoknak köszönhetjük, hogy ma már elenyésző a gyermekhalandóság, pedig még száz éve is sokan voltak, akik nem élték meg a felnőttkort. A virológus úgy látja, a koronavírus néhány évtized alatt szelídül majd hozzánk, s mindössze öt százalék esélyt ad annak, hogy mesterséges eredetű lenne – olvasható a Reaktor oldalán.

Arra a kérdésre, hogy válthatunk-e vakcinát a második oltásnál, ha elfogy az először kapott szer azt mondta Rusvai: „Virológiai, immunológiai értelemben minden további nélkül.

„Természetesen a legjobb az mindegyik együtt. Tehát a zárlat, a maszk, a rendszeres tesztelés, a felderített fertőzöttek kontaktjainak kutatása és izolálása” – felelte Rusvai arra kérdésre, hogy szerinte melyik járványkezelési megoldás a legjobb.

A nyárral kapcsolatban azt mondta: 

Ez a nyarunk is ugyanolyan maszk nélküli, szabad lehet, mint az előző. Ebben az időjárás is a segítségünkre lesz, hiszen a száraz, meleg időben a fertőzésveszély a töredékére csökken.”

Kép forrása: YouTube

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
46providence
2021. április 01. 08:47
Rovan!Nagy baj lehet nálad!A Gyurcsány házaspár kioktat s minden rendben lesz!
rovan
2021. április 01. 05:13
Legfeljebb szépen kérjék meg az emberket, hogy ne éljenek vele. Talán még hallgatnak rájuk. De ha ezt nem teszik meg, akkor soha többet.
rovan
2021. április 01. 05:09
Ha azt mondtuk, akkor úgy legyen.
rovan
2021. április 01. 05:07
És nem érdekel, hogy hány halott van naponta, mert nem attól nem fog változni semennyit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!