Az HBO hazai fejlesztésű sorozatot forgat Besúgó címmel

2021. március 25. 10:52

A nyolcrészes A besúgó című sorozat a huszadik század eddig ritkán feldolgozott időszakát mutatja be.

2021. március 25. 10:52
null

Az HBO Europe bejelentése szerint a napokban új magyar sorozat forgatásába kezdtek Besúgó címmel. A hazai sorozatgyártás első közönségsikerei (Társas játék, Terápia) és a popkulturális mérföldkőnek számító Aranyélet után döntött az HBO első, teljesen hazai fejlesztésű sorozat elkészítéséről – tájékoztatnak.

A széria a 20. század eddig ritkán feldolgozott időszakát mutatja be

A Besúgó 8 részes lesz, író-rendezője Szentgyörgyi Bálint, a további rendezői Mátyássy Áron és Miklauzic Bence, a főbb szerepekben pedig a jól ismert arcok mellett friss tehetségek mutatkoznak be.

A Besúgó főbb szerepeiben olyan fiatal színészek láthatóak mint Váradi Gergely (Guerilla, Fekete kecske), Patkós Márton (Napszállta, Kincsem), Szász Júlia (Seveled, Bátrak földje), Szőke Abigél (Akik maradtak), míg a tapasztalt művészgenerációt Thuróczy Szabolcs (Aranyélet, Drakulics elvtárs) képviseli. Az HBO producerei Závorszky Anna és Johnathan Young, a gyártásért a Proton Cinema és producerként Petrányi Viktória (Fehér Isten, Jupiter holdja, Remélem legközelebb sikerül meghalnod, Pieces of a Woman) felel

A történetben a kommunista Magyarország a politikai változások küszöbén áll

A sztori főszereplői Geri, az Állambiztonság titkos besúgója és Száva, egy demokratikus ellenzéki csoport vezetője, akik barátságot kötnek. Miközben Száva azt kutatja, ki a besúgó a csoportban, Geri minden nap kihívással küzd: hogyan cselezze ki az Állambiztonságot és tartsa meg új barátait.

Nyitókép: HBO / Orbital Strangers

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tacsi90
2021. március 25. 22:43
főszerepben: varga judit apja...III/2-es komcsi wamzer:))
jozi4110
2021. március 25. 16:23
Végre! "A mások élete"-szerű alkotások nagyon hiányoznak, hogy ezt a korszakot feldolgozzuk / szembesüljünk vele. Csak legyen jó a sorozat!
Ninini
2021. március 25. 16:00
Baszki, ez megint egy hiánypótló alkotás. Ja, nem.
szemlelo
2021. március 25. 14:46
Na ebből szerecsenmosdatás lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!