Kiss Róbert: Az Országgyűlés megteremtette a lehetőséget a további hatékony védekezésre

2021. február 23. 13:37

A koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény hétfői elfogadásával az Országgyűlés megteremtette a jogi lehetőséget a kormány számára a további hatékony védekezésre – közölte a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

2021. február 23. 13:37
null

Kiss Róbert rendőr alezredes közölte: a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt hétfőn 137, összesen pedig már 26 134 rendőri intézkedés történt. Hétfőn 98-an szegték meg a tízezer lakosúnál nagyobb településeken a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Közülük 22 embert figyelmeztettek, 43-an kaptak helyszíni bírságot, 33 szabálysértőt feljelentettek – ismertette.    

Szabálytalan maszkviselés miatt hétfőn tömegközlekedési eszközökön és a megállóhelyeken 12, üzletekben, bevásárlóközpontokban 27 ember ellen intézkedtek – tette hozzá.    

A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 834 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 214-szer az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 620 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitva tartására vonatkozó szabályokat nem tartották be.    

Hétfőn két vendéglátóhelyet is ideiglenesen, hat hónapra bezáratott a rendőrség.

A Pest megyei Acsán egy sörözőben tartottak ellenőrzést, ahol egy vendég szeszes italt fogyasztott, Jász Nagykun megyében pedig Kengyelen volt nyitva egy vendéglátóhely, az alkalmazott épp egy vendéget szolgált ki. A vendéglátóhelyekre január 30. óta vonatkoznak szigorúbb szabályok: hétfőn 3 ember ellen intézkedtek a szabályok megsértése miatt, így már 55-re nőtt a szabálysértést elkövetők száma. A kijárási tilalom és a közterületi magatartási szabályok, illetve a közterületi csoportosulások tilalmának megsértése miatt hétfőn 359 ember ellen intézkedtek.

Ezzel 41 667-re nőtt a tavaly novemberben bevezetett szabályt megszegők száma.   

Hétvégén is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályok megsértése miatt 51 alkalommal léptek fel. Az átutazókat szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 12 300-szor intézkedtek. A hatósági házi karanténban lévőket hétfőn 11 092 esetben ellenőrizték személyesen a rendőrök. Aznap 5238 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el, jelenleg 26 549-en vannak hatósági házi karanténban. Közülük 2675-en vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat – közölte az alezredes.

(MTI)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2021. február 23. 21:03
A járvány és a hazai politika utóbbi időszakának lényeglátó elemzése: https://www.egyvilag.hu/index.shtml#jarvanypolitika
barnabibambi
2021. február 23. 17:23
Milyen hatékony védekezésről hadoválnak ezek az idióták?A Határaink tárva -nyitva,úgy simán jönnek mennek a vírusgazdák.Szóval teli van a tököm veletek.Én védekezzek,meg oltassam be magamat szírrrel -szarral? De én egészséges vagyok akkor mi a lószarnak oltassam be magamat.A vírushordozók ellen lépjenek fel ezek az idióták!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!