Az EU gyorsabban hazatoloncolná azokat, akiket nem tart menekülteknek

2021. február 11. 14:46

A Bizottság kilátásba helyezte, hogy megbírságolhatja azokat a tagállamokat, amelyek nem tesznek eleget az új kitoloncolási szabályoknak.

2021. február 11. 14:46
null

A menekültstátusz feltételeit nem teljesítő migránsok gyorsabb hazatoloncolását javasolja az Európai Bizottság, számol be a Szabad Európa. Ez áll egy, a tagállamoknak elküldött, a kitoloncolási döntések „hatékony végrehajtásról” szóló dokumentumban, amely szerint bár a hazadeportálás önkéntes lenne, a tagállamok döntenének, az EU segítené a származási országokat a hazatérők jobb visszaintegrálásában és így abban bíznak, hogy több ember választaná ezt a lehetőséget. A Bizottság kilátásba helyezte, hogy megbírságolhatja azokat a tagállamokat, amelyek nem tesznek eleget az új kitoloncolási szabályoknak.

A tizenkét oldalas javaslat része egy átfogóbb bizottsági tervnek, amelyet szeptemberben indítottak el a kudarcot vallott migrációs szabályok átalakítására. Ez a stratégia a tagállamok évek óta fennálló menekültügyi gondjait kívánja orvosolni, és jobb fogadtatás biztosítana a Közel-Keletről és Afrikából érkező menekülteket. Meg akarják győzni a tagállamokat, hogy jobban segítsék a valódi menekülteket.

(Illegális bevándorlók integetnek a párizsi Köztársaság téren különféle nem kormányzati egyesületek és szervezetek támogatásával felállított sátraikból 2020. november 23-án. Hat nappal korábban a francia rendőrség felszámolta a migránsok Párizs északi elővárosában, Saint-Denisben lévő táborát.MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2021. február 12. 01:05
Mennyivel egyszerűbb lenne mondjuk be sem engedni.
luisbathhelena
2021. február 11. 18:48
Nem lesz kit elzavarni mert előtte mindenkit befogadnak
luzitanxaver
2021. február 11. 16:44
(Ja, és arról még nem is esett szó, hogy rendkívül bőkezűen kistafírozott ügyvédek és "emberi jogi" "NGO-k" garmadája áll sorban azért, hogy a kitoloncolási eljárás minden egyes lépését elszabotálja.)
luzitanxaver
2021. február 11. 16:43
Aztán mégis hogyan, ill. hova? Merthogy a származási ország széttárja a kezét és álnaív mosollyal közli: papírok nélkül bizonyítsd be, hogy az az ember ott nálad az én állampolgárom. Ha meg beengedted papírok nélkül, akkor ami tapad, ragad. És marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!