Vandál támadás érte amerikai politikusok házát

2021. január 03. 12:51

A demokrata Nancy Pelosi és a republikánus Mitch McConnell otthonát is megrongálták ismeretlen elkövetők.

2021. január 03. 12:51
null

Az amerikai vandálok megtámadták Nancy Pelosi házelnök és Mitch McConnell szenátusi többségi vezető otthonát. Művért és levágott disznófejet hagytak a demokrata Pelosi kaliforniai háza előtt, amelyet falfirkákkal árasztottak el. Ezzel egy időben „hol a pénzem” szavakat és további jelszavakat firkáltak a republikánus Mitch McConnell kentuckyi házára is.

 

 

A vandalizmus a koronavírus kapcsán kiadott gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos politikai csata közepette történt. Kedden ugyanis az Egyesült Államok képviselőháza megszavazta a magánszemélyeknek juttatott támogatás 600 dollárról 2000 dollárra emelését. A demokrata vezetésű alsóház több mint 40 republikánus segítségével fogadta el az elnök által is szorgalmazott törvényjavaslatot. A republikánusok által vezetett szenátus azonban Donald Trump amerikai elnök felszólítása ellenére sem hagyta jóvá a nagyobb támogatást.

A szombati rongálás után nyilvánosságra hozott nyilatkozatában McConnell azt mondta, nagyra értékeli Kentucky összes polgárát, akik részt vettek a „demokratikus folyamatban”, „akár egyetértenek-e velem vagy sem.”

„Ez más. A vandalizmusnak és a félelem politikájának nincs helye társadalmunkban” – mondta McConnell. A San Francisco-i rendőrség közölte, hogy Pelosi asszony otthonában vizsgálják az esetet, és még nem ad ki nyilatkozatot.

Pénteken az Egyesült Államok Kongresszusa elnöki tisztsége alatt először – és utoljára – hatályon kívül helyezte Trump elnöki vétóját. A szenátus 81–13-ra szavazta meg a honvédelmi engedélyezési törvényt (NDAA), biztosítva az elnöki vétó felülbírálásához szükséges kétharmados többséget mindkét kamarában. Az új amerikai kongresszus vasárnap tesz esköt.

(BBC)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iIonah
2021. január 04. 01:29
Legalább jól át volt sütve az a malac?
Harangláb
2021. január 03. 21:31
Ha ez a hp (az amerikai követség alkalmazottainak mondom, ez a magyar szlengben hülye picsát jelent...) Pelosi legalább a saját trash filmjeiket nézné, mint a Jurrasic park, akkor tudhatná, hogy ezek a kitenyésztett fenevadak előbb utóbb a kitenyésztők ellen fordulnak...:)
mokány
2021. január 03. 19:39
Szögedrót, lőtorony, krematórium. FEMA CAMP -ek. USA szerte, 100 -nál több. Több százezres befogadó képességgel. A legnagyob, 100 ezres tábor, a 40 ezres alaszkai város mellett. 15 éve üresen állnak.
elfújta az ellenszél
2021. január 03. 17:42
A selejt bosszúja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!