Kína szankciókat hozott amerikai politikusokkal szemben

2021. január 21. 08:50

Az ázsiai ország nem engedi be a területére Trump külügyminiszterét sem, írja az Euronews.

2021. január 21. 08:50

A kínai vezetés szankciókkal sújtott 28 amerikai állampolgárt, köztük Mike Pompeo volt külügyminisztert, számol be az Euronews. Peking szerint olyat tettek, ami súlyos beavatkozást jelentettek Kína belügyeibe, aláásták érdekeit, megsértették a kínai népet és súlyosan ártottak a kínai-amerikai kapcsolatoknak. Ezt percekkel Joe Biden amerikai elnök beiktatását követően jelentette be a kínai külügyminisztérium.

A szankciós lajstromra felkerült a többi között Peter Navarro, a Fehér Ház volt kereskedelmi tanácsadója, Robert O'Brien, a Fehér Ház volt nemzetbiztonsági tanácsadója, Alex Azar volt amerikai egészségügyi miniszter, David Stilwell, az amerikai külügyminisztérium ázsiai főosztályának volt vezetője, Matthew Pottinger volt helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó, Keith Krach gazdaságfejlesztésért felelős volt külügyi államtitkár, valamint Kelly Craft volt amerikai ENSZ-nagykövet.

(Euronews)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. január 21. 13:50
Trump elnök úr nem barátkozott Kinával! Kifejezetten ellenséges viszonyban voltak,durva Amerika nyomásra. Kína ennek ellenére növekedett,az USA zuhant! Biden alatt még jobban fog növekedni Kína.
VeJoLa
2021. január 21. 10:40
Hunter Biden viszont nyilván hamarosan még állampolgárságot meg állást is kap, hisz meggyőző teljesítményt nyújtott Ukrajnában is!
kozmosz
2021. január 21. 09:59
Kína nyal Bidennek?
balbako_
2021. január 21. 09:39
Kína elérte azt a gazdasági, katonai potenciált, hogy az USA bokszzsákja már nem lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!