A Helsinki Bizottság feljelentése után az EU kéri számon Magyarországot migráns-ügyben

2021. január 14. 09:20

A Soros György által pénzelt Helsinki Bizottság napokban megjelent jelentése szerint Magyarország visszakényszeríti Szerbiába az illegális migránsokat.

2021. január 14. 09:20
null

Mint arról korábban írtunk, a Helsinki Bizottság szerint hazánk továbbra is illegálisan kényszeríti vissza Szerbiába a migránsokat. Ennek kapcsán az Európai Bizottság hivatalos levélben kér magyarázatot a magyar kormánytól azt követően, hogy az NGO jelentése szerint ezt az Európai Bíróság az uniós jogba ütközőnek ítélte – írja egy bizottsági szóvivőre hivatkozva az EUobserver.

Azonban az Európai Bíróság kérésére kerültek bezárásra a tranzitzónák

A magyar kormány szóvivője a hírportálnak írt levelében ugyanis elmondta: Magyarország ismét „különleges jogrendet” vezetett be, mely a „szigorú határvédelmi intézkedéseket” is magába foglal. A szóvivő leszögezte azt is:

a magyar hatóságok az Európai Bíróság decemberi ítéletével összhangban már bezárták az úgynevezett tranzitzónákat,

emellett kijelentette, hogy a koronavírus-járvány is rávilágított az EU-s határok őrzésének fontosságára.

Az EUobserver eredeti, angol nyelvű bejegyzését ide kattintva olvashatja el.

A Magyar Helsinki Bizottságról

A Magyar Helsinki Bizottság támogatói között a szervezet saját, 2019-es pénzügyi jelentése szerint megtalálható az Európai Bizottság, a migránsokat segítő ProAsyl Alapítvány, valamint a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány is, amely adományozóként „általános támogatást nyújt a szervezetnek a jogállamiság megóvása, a kínzás megelőzése, a sérülékeny csoportok jogainak erősítése, valamint a szervezet saját hatékonyságának erősítése céljából”.

A Soros-szervezet az így kapott támogatást felhasználhatja a munkatársak fizetésének biztosítására, általános működési költségek fedezetére, de akár jogi tanácsadás, vagy ügyvédi képviselet biztosítására is.

között a szervezet saját, 2019-es pénzügyi jelentése szerint megtalálható az , a migránsokat segítő , valamint a Soros Györgyhöz köthető is, amely adományozóként A Soros-szervezet az így kapott támogatást felhasználhatja a munkatársak fizetésének biztosítására, általános működési költségek fedezetére, de akár jogi tanácsadás, vagy ügyvédi képviselet biztosítására is.

Címlapképen: Az Európai Unió nyugati országaiba igyekvő illegális bevándorlók távoznak a Bosznia északnyugati részén, a bevándorláspárti kormányközi Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) által bezáratott lipai befogadótáborból 2020. december 29-én. Hat nappal korábban a bezárás miatt néhány táborlakó felgyújtott több sátrat és konténert. Fotó: MTI/EPA/Fehim Demir 

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Katintka
2021. január 14. 20:10
Nem tudja a jobbkéz mit akar a bal ? Egyeztessenek az Európa bírósággal ! Vagy van sapka nincs sapka csak kritika van ? Nem érzik hogy ez már totál idióta ?
Dorset Naga
2021. január 14. 17:57
Csesszétek meg a szerkesztő gombotokat!
Dorset Naga
2021. január 14. 17:56
Az öreg Orbán már akkor jómódú ember volt mikor a Fidesz megalakult. Mészáros kft- tíz éve is jól működött, persze biztos segített neki az a bizonyos hátszél. Egy nagy cégbirodalmat hozott létre ami nem lopott pénz, hiszen az OLAF sem talált szabálytalanságokat legalább is nem többet mint bármely uniós országban talál. A megnyert közbeszerzések csak egy töredéke köthető Mészároshoz. Mind kiváló minőségben lett elvégezve, zömükben hasonló technikai képességeket felvonultató cég nem is pályázott idehaza. Csak a buta ellenzékiek hakniznak ezzel a Fidesz lop típusú baromsággal, még az Unióban is támadják saját hazájuk jobbulását fejlődését. Ez mindig is a bolseviki szűklátókörű gyökerekből fakad. Teljesen igazad van, a pénzcsapok valóban elfordultak Simicskától miután megtámadta a Orbánt és a Fideszt azzal a proli stílusával. Orbán pedig leoltotta. Így aztán ment vele együtt a valaha jobb napokat látott Jobbik is. Bónuszként..:))
Potymog
2021. január 14. 13:52
A jogsértésre ez nem lehet válasz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!