Hatalmas fűszüret Remeteszőlősön

2021. január 20. 09:35

Kannabiszültetvényt számoltak fel a rendőrök Remeteszőlősön.

2021. január 20. 09:35
null

Csaknem ezer tőből álló kannabiszültetvényt számoltak fel hétfő kora reggel egy remeteszőlősi ház pincéjében – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

A családi háztól különálló két helyiségben 903 növényt találtak, nagyobb részük virágzott, a többit a korai virágzás állapotában - írták. A Cannabis Sativa növények mellett a teljes berendezést és több mint másfél millió forintot is lefoglaltak. A Komárom-Esztergom és Pest megyei rendőrök a rajtaütéssel „szerény becslések szerint is” alkalmanként 180 kilogramm, több száz millió forint értékű marihuána szüretelését akadályozták meg – fogalmaztak.    

Az ültetvény gazdája, a remeteszőlősi házban lakó 37 éves férfi beismerte a bűncselekményt. Elmondta, hogy tavaly év elején döntött a termesztéséről, majd az ültetvény működéséhez szükséges lámpákra, elszívókra, aggregátorra, tálcákra, tápoldatokra, tápszerekre, állványokra több mint 10 millió forintot költött. Néhány hónappal később kezdte elültetni a külföldről beszerzett palántákat.

Azt állította, hogy a marihuánát saját használatra szánta, kereskedni nem akart vele, „bár szüretelni még nem volt lehetősége és most már nem is lesz” – olvasható a közleményben. A férfit kábítószer-birtoklás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2021. január 20. 14:20
Na, vajon mely szeretve tisztelt moslékos kommentelőtársunk fog idegbeteg módjára hörögni a napokban? Mármint nem úgy, mint alapjáraton, hanem mintha elvonási tünetei lenne..
anegy_
2021. január 20. 10:52
A betyár mindenit! Ez a 37 éves óriásbébi még hisz a mesékben. Saját használatra. :)))))
Frankie Bunn
2021. január 20. 10:45
Belpesten most szomorúak, apró hiány lesz az ellátásban..
flesh ripper
2021. január 20. 10:06
"saját használatra szánta, kereskedni nem akart vele" Nagy tüdeje lehet, lehet, hogy hasonlóan nagy szíve is. Egyébként, nem értem, hogy miként jut bárkinek eszébe az, hogy jó a tudat módosítása? Mi voltunk katonák, ahol a társaink között használtak ilyen-olyan szereket, de nem volt benne köszönet! Nem voltak boldogabbak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!