Eddig csaknem 200 ezer embert oltottak be Magyarországon

2021. január 30. 09:46

Meghalt 89 beteg, 1370-nel nőtt a fertőzöttek száma.

2021. január 30. 09:46
null

366 279-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu szombaton. A kormányzati portálon azt írták: az elhunytak száma 12 463-ra emelkedett, a gyógyultak száma 259 555. Az aktív fertőzöttek száma 94 261-re csökkent. Kórházban 3582 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 264-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 20 147-en vannak, a mintavételek száma 3 138 146-ra nőtt. Eddig 198 282 embert oltottak be, közülük 49 606-an már a második oltást is megkapták.

Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult. Csütörtöktől vasárnapig az idősotthonok és a bentlakásos szociális intézmények lakóinak és dolgozóinak kampányszerű oltása tart, majd a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek jövő héten, őket a háziorvos fogja keresni – tudatták. A védőoltás ingyenes és önkéntes, így mindenképpen érdemes regisztrálni – írták, hozzátéve: már mintegy kétmillióan regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Az oltási munkacsoport felkészült a tömeges oltásokra is, ha érkezik elég vakcina – emelték ki. Magyarország eddig 19,7 millió adag nyugati vakcinát kötött le, több tízmilliárd forint értékben, különböző gyártóknál (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac). Két gyártótól eddig 201 ezer ember oltására elég vakcina érkezett Magyarországra.

Közölték: mivel Európában nincs elég oltóanyag, minden biztonságos és hatékony vakcina beszerzésére szükség van, hogy mielőbb elkezdődhessen a lakosság tömeges oltása. Magyarország ezért egymillió embernek elegendő Szputnyik V vakcina beszerzéséről állapodott meg Oroszországgal; az oltóanyag három ütemben érkezik majd meg. Pénteken újabb vakcina beszerzésére szerződött Magyarország: 2,5 millió ember oltásához elég, kínai Sinopharm-oltóanyag fog érkezni a következő 4 hónapban – tették hozzá. Az orosz és a kínai vakcinát a magyar hatóság az AstraZeneca-vakcinával együtt már engedélyezte. Hangsúlyozták: Magyarországon ezután is csak olyan vakcinák kerülhetnek forgalomba, amelyek a magyar hatóságok vizsgálata alapján is hatékonyak és biztonságosak, és amelyeket már több országban is alkalmaznak.

(MTI)

(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2021. január 31. 14:53
Szijjártó a dokumentáció beszerzését és egyebeket intéz! Nem ő adja meg az engedélyt, csak az anyagot szállítja hozzá! Mint kül és gazdasági miniszter! Ugyanis Ő járkál oda-vissza!" Természetesen, megint a levegővel vitatkozol, hiszen sehol nem írtam olyat, hogy Szijjártó dönt. A kérdés az volt, hogy szerinted az OGYÉI szakemberei nem alkalmasak arra, hogy kellő dokumentációt szerezzenek be arról, hogy egy adott vakcinát -- amelynek az engedélyezésén éppen dolgoznak -- ugyan hány embernek adták már be? A világon mindenki, beleértve az OGYÉI-t, olyan tehetetlen hülye, hogy ha az ország külügyminisztere nem siet a segítségükre, akkor semmilyen anyaghoz, dokumentációhoz, információhoz nem férnek hozzá?
kunfia
2021. január 30. 16:35
Tolvaj vezérünkről ezután az is elmondható,hogy gyilkos is! 10ezer emberhalál a többlete a tesze-tosza járványkezelésének. 1kisvárosnyi lakosság szárad a lelkén!
certus
2021. január 30. 16:32
Beindultak a baller hivatásosok. Mások életével játszani gazemberség, gyerekek.
Hóvirágcsempész
2021. január 30. 15:49
Látom, hogy a Mi Hazánk a vendéglátósok mellé állt a lezárások kapcsán. Ennek nagyon örülök. E kapcsán küldök egy érdekes képet. A Kéthly Anna téren található egy irodaház, amiben több kormányzati intézmény is működik. Többek közt a Miniszterelnöki Kabinetiroda, A Tempus Közalapítvány és a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal. Az épület földszintjén, rögtön a bejárat mellett, található egy étterem. Klasszikus irodaházi menza. Na, ez az étterem vidáman üzemel, és nem csak elvitelre, hanem le is lehet ülni, kajálni. Kötelező távolságtartás sincs. És hát maszkot sem kell viselni, miközben vidáman falatozik az ember. Egy-két emberen ugyan van maszk, de ha ez az étterem így üzemelhet, a többi miért nem? Forrás: https://kuruc.info/r/7/223918/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!