A kórház előtt várt a török Hachiko

2021. január 22. 17:06

Napokig várta beteg gazdáját a kórház előtt egy kutya Törökországban.

2021. január 22. 17:06
null

Majdnem egy hétig várta egy hűséges kutya beteg gazdáját egy törökországi kórház előtt, ahol a férfi kezelést kapott. A Boncuk névre hallgató keverék nőstény követte a mentőautót, amely 68 éves gazdáját az intézménybe vitte a Fekete-tenger partján fekvő Trabzon városában január 14-én, majd utána minden reggel visszatért a kórházhoz, ahol egyszer-egyszer a személyzet adott neki enni.    

A férfit agyembóliával kezelték az intézményben.    

Boncuk, akinek a neve törökül gyöngyöt jelent, „nem jelentett veszélyt senkire. Mindenki észlelte a kutya és a gazdája közötti kapcsolatot. Mindenki örült ennek” – közölte Fuat Ugur, a kórház kommunikációs igazgatója.    

A beteg lánya többször is megpróbálta hazavinni a kutyát, de az mindig megszökött és visszatért a kórházhoz.

„Minden reggel kilenc óra körül érkezett, és egészen estig várt. Be nem ment az épületbe Amikor az ajtó kinyílt, csak bekukkantott fejével” - mondta egy biztonsági őr.    

A férfi végül szerdán hagyhatta el a kórházat, a bőréből majd kiugró kutyája kerekesszéke mellett rohant, fel-felugrott hozzá, hogy megsimogassa őt és csóválta farkát.

(MTI)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. január 23. 21:18
Láttam több olyan kutyamentős videót is, amiben az emberek mintha oroszul beszélnének, és az volt benne az érdekes, hogy a kutyák nem annyira soványak, legyengültek, mint inkább rettegők voltak. A fal mellé lapultak, a pofájukat a sarokba fordították, reszkettek. Volt olyan videó, amiben a kutya a saját vizeletében feküdt, de nem moccant, csak reszketett. Hirtelen csak ezt találtam meg egy félősebb orosz kiskutyáról, ez nem annyira drámai: https://www.youtube.com/watch?v=tmOforvVZ5U Lehet, hogy merő véletlen, nincs itt semmi összefüggés, csak én képzelődök. De ha mégis lenne, azon nem csodálkoznék. Mármint, el tudom képzelni az oroszokról, hogy hajlamosak erős érzelmek, indulatok keltésére, akár jó, akár rossz értelemben. Emberek, de akár állatok felé is. Tehát képesek rendkívül megható, szívszorító, megindító történeteket írni/megfilmesíteni - de nem áll távol tőlük az indulatosság, érzelmi hadviselés sem.
llnnhegyi
2021. január 23. 13:34
A híradóban ezekben a percekben láttam a történetet! A hűség,a szeretet,a rajongás mintáját mutatták! Isten ajándéka volt ez a híradó részlet. M1
Akitlosz
2021. január 23. 03:53
"A beteg lánya többször is megpróbálta hazavinni a kutyát, de az mindig megszökött és visszatért a kórházhoz." Igazán rendes volt attól a beteg kutyalánytól, hogy többször is megpróbálta hazavinni az anyját.
öszödibeszéd
2021. január 22. 21:43
De drága kis kutyus, gazdája hű ebe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!