Tigris és paripák

2020. december 30. 10:56

A világ országai mind megszenvedik a járvány gazdasági következményeit.

2020. december 30. 10:56
Bonta Miklós

„Ha majd egyszer valaki arra lesz kíváncsi, hogy miképpen kezeltük 2020-ban a világjárvány nyomán kialakult válságot, annak nem lesz érdemes érvényes helyzetmegítélésként elfogadnia mindazt, amit Matolcsy György MNB-elnök a Magyar Nemzet kérdéseire kifejtett erről. Rajta és a NER legelszántabb hívein kívül ugyanis aligha akad józan gondolkodású ember e hazában, aki az elmúlt száz év (eddig) ötödik legnagyobb visszaeséséről úgy gondolná, hogy »rövid távon sok sebet ejt, de a gazdaság alapszövetét nem rombolja« – és most jön a lényeg! –, »mert az immunrendszerünket megerősítettük, és a válságot jól kezeltük.«

A világ országai mind megszenvedik a járvány gazdasági következményeit, és számos gazdaságstratéga örülne annak, ha 2022-re legalább a tavalyi esztendő szintjét sikerülne a főbb mutatókban elérni. Azonban egy sérülékeny, a versenyképességben, a digitalizációban és a zöldgazdaságban nem jeleskedő ország nem áltathatja magát azzal, hogy mindaz, amit elért, fenn is tartható. Az elnök által kedvvel citált William Blake idézet is jól szemlélteti hibás helyzetmegítélését: sajnos ő tényleg úgy véli, hogy »A düh tigrisei bölcsebbek a betanított paripáknál«”

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2020. december 31. 12:04
Meglepő lett volna, ha a tigris és a paripák saját jogon lettek volna címadó szereplői az írásnak. Ennyit tudtok b+.
Hájas Gerzson a buzik megríkatója
2020. december 31. 09:13
Micsoda nyafogást váltott ki a "független szakértők" között hogy már megint nem volt hajlandó leépíteni-megszorítani-csődbemenni az Orbán-kormány mint ahogy ők csinálták, sőt még növekedést, újraindulást tervezget.
mokány
2020. december 30. 21:11
Lenin : Forradalmi elvek : Minél rosszabb, annál jobb.
balbako_
2020. december 30. 17:26
Matolcsy bizonyítottan Európa legjobb gazdasági, pénzügyi szakembere, Bonta meg mindenhez hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!