Tényi István feljelentést tett a BKV-busztender ügyében

2020. december 09. 09:06

Nyomozás indulhat a Karácsony Gergely főpolgármester vezette fővárosi városvezetés több hete húzódó BKV-botránya miatt – írta meg a Pesti Srácok.

2020. december 09. 09:06
null

Tényi István azért tett feljelentést, mert kiderült, Karácsony Gergely vezette főváros egy olyan cégtől akart buszokat bérelni, amely egyáltalán nem rendelkezik járművekkel, a pályázat kiírásakor még nem is létezett, illetve offshore hátterű, a tulajdonosok mögött pedig a szocialista oligarcha Leisztinger Tamás tűnik fel – írta meg szerdán reggel a Pesti Srácok. A témával a PestiTV A Riporter című műsora is foglalkozott, a stáb egyik érintett cégnél sem talált „nemhogy buszokat, de még embereket sem.”

Tényi István még azelőtt fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK), hogy Karácsony Gergely bejelentette volna, hogy visszamondják a szerződést a kamucéggel. A Főpolgármester eleinte azt állította, hogy a szerződést meg se kötötték, ám egy dokumentum tanúsága szerint erre októberben mégis sor került. Tényi István szerint az ügyben „felmerülhet a hamis magánokirat felhasználásának gyanúja.”

Tényi István szerint vizsgálni kell, hogy a közbeszerzési eljárás során leadott referenciákban foglaltak fedik-e a valóságot. A BRFK pár nappal ezelőtti, a Pesti Srácoknak küldött tájékoztatása szerint megérkezett hozzájuk a feljelentés, amit a lap információi szerint nem a budapesti rendőrök, hanem az ORFK vizsgál, „nyilván azért, mivel az elfogultság látszatát is kerülni szeretnék” – írja a Pesti Srácok. 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coccothraustes
2020. december 09. 12:14
''felmerülhet a hamis magánokirat felhasználásának gyanúja'' Moslékellenzék csak ezt tudja. Korrupció, lopás, hamisítás.
Coccothraustes
2020. december 09. 12:12
Tüttó takarodj!!!!
Jason Bourne
2020. december 09. 09:58
"Karácsony Gergely vezette főváros egy olyan cégtől akart buszokat bérelni, amely egyáltalán nem rendelkezik járművekkel" Ezeket nevezik táskás cégeknek. Leginkább 1...2 fős társaság, aki felveszi a lóvét, kiadja valakinek sokkal kevesebbért, a "nyereséget" meg visszaadja a megbízónak, jelen esetben az Egyesült Ellenzéknek.
matykox
2020. december 09. 09:41
Helyes lépés volt Tényi úr, köszönjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!