Ebek lelték halálukat a budavári kutyafuttatóban

2020. december 16. 10:34

Budai Várban lévő vársétány alacsony falánál több kutya meghalt, több pedig kórházba került, miután kizuhantak a kutyafuttatóból.

2020. december 16. 10:34
null

„Az elmúlt héten, 2020.november elején pár napon belül kutya is átugrotta a Budai Várban lévő vársétány alacsony falát (Tóth Árpád sétány, Anjou és a Vár más részein is történtek már balesetek) és a mélybe zuhant. Egyik sajnos meghalt, a másik kórházban van. Sajnos nem ők voltak az első áldozatok (Azt tudni kell, hogy az Anjou sétány a Várban 0-24 hivatalos kutyafuttató hely. És ott történik a legtöbb baleset. A Tóth Árpád sétányt meg idősávosan használhatják a kutyások póráz nélkül kutyafuttatás céljára.)

Mi, a budai vár kutyásai szeretnénk elérni, hogy az önkormányzat hozzájáruljon ahhoz, hogy figyelmeztető feliratok kerüljenek a várfal veszélyesebb részeire, amik felhívják a sétálók figyelmét arra, hogy ügyeljenek jobban a kutyáikra, esetleg jobban gondolják át a szabadon engedésüket” – jelent meg még november 8-án Szabó Tímea Ágnes nyilvános posztja a Facebook I. kerületi kutyásokat tömörítő csoportjában. A futtató egyik fala ugyanis olya alacsony, hogy a mozgékonyabb ebek gond nélkül átugorják, mögötte azonban 5-10 méteres mélység fogadja a kutyákat, ráadásul a terület több helyen kifelé lejt.

A poszton adatgyűjtésbe kezdtek hasonló esetek feljegyzésére, az adatokat november 30-ig várták. Az ügy következményeként az ATV híradója adott hírt a kutyafuttató körüli fejleményekről. A felhívásra ugyanis 16 hasonló esetet jegyeztek fel alig 24 óra alatt, és további beszámolók sokasága érkezett. 

December 13-án az NLC újságírója is felkereste a budavári önkormányzatot az életveszélyes kutyafuttató kapcsán. A lap beszámolója szerint a gazdik saját maguk terveztek figyelemfelhívó táblákat, „ám az önkormányzat egy nem túl acélos matricákkal próbálja jelezni a veszélyt.” – írják. Az első kerület polgármestere  az ATV Híradójának azt mondta, hogy további táblák kihelyezését tervezik, de a terület műemlék jellege miatt nincs könnyű dolguk – számolt be az NLC december 13-án. 

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2020. december 16. 22:21
Lehet, megmondták nekik: "egyszer volt Budán kutyavásár" és bánatukban.
Biivisz
2020. december 16. 22:18
Na de miért ??? A kutyák nem ugrálnak át falakat csak úgy? Még ha alacsony is. Lehet, hogy a hülye gazdi arra dobta a labdát, az meg átpattant a falon ? És mi van, ha a kutya nem tud olvasni ??? Valami - környezetbe illő - korlát fölszerelése hatékonyabb lehetne. Bár a tábla - nyilván - olcsóbb.
barany
2020. december 16. 17:43
Nem tudom, egyesek miért tréfálkoznak, vagy háborognak az írás felett. A kutya az ember legközelebbi barátja és hű szövetségese. Ha kell meghal a gazdájáért. Éljenek a kutyák, és le a kutyagyűlölőkkel!
MayorAnna
2020. december 16. 15:46
'Budai Várban lévő vársétány alacsony falánál több kutya meghalt...' Ember meghal - állat (kutya is) elpusztul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!