Deutsch Tamás kizárását kezdeményezik a frakcióból néppárti képviselők

2020. december 02. 07:30

A fő okot erre a képviselő gestapózós kijelentései adták a Népszava értesülései szerint.

2020. december 02. 07:30
null

A fideszes Deutsch Tamás kizárását kezdeményező aláírásgyűjtés kezdődött az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójában – értesült a Népszava. Az újság által megtekintett levelezésből kiderül, hogy az egyik kezdeményező Othmar Karas osztrák EP-képviselő. Az állítólagos levelet Manfred Weber frakcióvezetőnek címezték, és az indítványozók leszögezik: „döbbenettel és növekvő türelmetlenséggel figyelik a Fidesz EP-képviselőinek radikalizálódását és verbális támadásait”.

Deutsch Tamás november 25-én a Magyar Nemzetnek adott interjújában reagált éles hangon Manfred Weber korábbi kijelentéseire, melyben a néppárti frakcióvezető úgy érvelt, hogy „amennyiben az igazságszolgáltatás függetlensége és a média szabadsága is maradéktalanul megvalósul Magyarországon, a kormánynak nincs félnivalója a jogállamisági feltételrendszertől”. 

Deutsch Tamás szerint „a Gestapo és az ÁVH is ugyanezt mondta: akinek nincs takargatnivalója, annak nincs félnivalója. De nagyon is jól emlékszünk arra, hogy a valóságban önkényes politikai döntések alapján bárkit, bármikor, bármiért meg lehetett büntetni. Már az is ijesztő, hogy a jogállamiság címszó köntösébe bújtatott elfogult, a kettős mércét rendszerszerűen alkalmazó eljárások az elmúlt években mindennapos gyakorlattá váltak az Euró­pai Unióban”. 

„Ez a történelmi tények kirívó és tűrhetetlen eltorzítása és a totalitárius rendszerek áldozatainak megcsúfolása. A nácizmus és a kommunizmus sötét napjainak Európája és a mai Európai Unió között éppen az a különbség, hogy ma jogállam van, a bírák függetlenek, a szólás és a média szabad” – fogalmaztak a képviselők a Népszava által hivatkozott levélben. Az aláírásgyűjtők „sokkolónak és szégyenteljesnek” nevezték Deutsch Tamás további nyilatkozatait, kizárásáról a Néppárt december 9-i ülésén szeretnének szavazást rendezni.

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothpal
2020. december 02. 19:58
Véleményem szerint a helyzet egyértelmű: a német vezetésű frakció azért támadja D. Tamást, mert tudják, zsidó származék. Antiszemitizmus!
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 02. 12:07
Hiába támadják ezt a szent életű, mintakeresztény embert. A moralitás diadalmaskodni fog a bukott brüsszeliták kisszerű érdkekein.
Senye Péter
2020. december 02. 10:10
Nahát, hogy Gestapos? Webernek néha Weesenmayer volt birodalmi követre emlékeztető szövegei vannak.
kizökkentidő
2020. december 02. 10:00
"Az aláírásgyűjtők "sokkolónak és szégyenteljesnek" nevezték Deutsch Tamás további nyilatkozatait.." Persze ők bárkit lenácizhatnak, fasiztázhatnak az nem sokkoló és szégyenteljes. Nem szabad engedni egy millimétert sem ezeknek a kétszínű gazembereknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!