Bemutatták a Nemzetpolitika 2010-2020 című kiadványt 

2020. december 16. 20:34

A kiadvány célja, hogy átfogó képet adjon az elmúlt 10 év magyar nemzetpolitikájáról.

2020. december 16. 20:34
null

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes mutatták be a Nemzetpolitika 2010-2020 című kiadványt Budapesten, a Roosevelt 7/8 Irodaházban 2020. december 16-án. A kiadvány célja, hogy átfogó képet adjon az elmúlt 10 év magyar nemzetpolitikájáról, területenkénti legfontosabb eredményeiről és meghatározó mérföldköveiről.

„Mivel az elmúlt száz évben hátrányt jelentett, a 2010-ben a romokból újjáépített nemzetpolitika legfőbb céljává vált, hogy magyarnak lenni előny legyen úgy az anyaország, mint a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarsága számára” – mondta a bemutatón Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt elmondta: a nemzetpolitika elmúlt tíz évében megtízszereződött a határon túli magyarság megerősítésére szolgáló forrás, így az identitásvédelem jegyében az óvodától az egyetemig a magyar állam tartja fenn a külhoni intézményrendszer jelentős részét, de jutott pénz mintegy ezer új óvoda felépítésére, illetve tatarozására is a Kárpát-medencében – számolt be az eseményről a Pesti Srácok. 

„Ha mást nem tettünk volna, ha más eredményünk az elmúlt 10 évben nem is lett volna, akkor is büszkén mondhatnánk el: egy olyan törvényt fogadtunk el a kettős állampolgárságról, amely nemcsak egy közjogi aktus, hanem azt is kifejezi, hogy a határok megváltoztatása nélkül is sikerült a nemzetet újra egyesíteni” – mondta Potápi Árpád János. 

Az államtitkár kiemelte: „Tíz év elteltével kijelenthetjük, hogy a nemzetpolitika a magyar kormány egyik sikertörténete, ahol nap, mint nap azt tudjuk elmondani: megint tettünk egy lépést előre az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpóra magyarságnak tekintetében is.”

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 17. 11:03
Hatalmas siker a magyar nemzetpolitika. Minden környező országban kormányzati pozícióban vannak a magyarok és soha nem volt ennyi szövetségesünk az EP-ben mint most!
pemete jakab
2020. december 17. 09:19
A Fidesz olyan görcsösen ragaszkodik a nacionalizmushoz, mint a komcsik az internacionalizmushoz.
Pelso j.
2020. december 17. 08:51
A kiadvány azt mutatja be, hogy kell a hazai adófizetők pénzén politikai strómanokkal, szélhámosokkal népszerűséget, szavazatokat vásárolni?
jánosbácsi
2020. december 16. 23:26
Hú bammeg de szarul néz ki ez a Semjén Zsolt. Biztosan valamilyen döglött állatot evett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!