Az amerikaiak szerint a britek elsiették a vakcina elfogadását

2020. december 03. 22:57

Anthony Fauci bírálta a Pfizer/BioNTech-vakcina gyors nagy-britanniai engedélyezését

2020. december 03. 22:57
null

Bírálta a Pfizer és a BioNTech vállalatok koronavírus elleni oltóanyagának gyors nagy-britanniai engedélyezését csütörtökön Anthony Fauci, az amerikai allergológiai és fertőző betegségek országos intézetének igazgatója. A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) szerdán jelentette be, hogy az Egyesült Királyság a világon először jóváhagyja a vakcina forgalmazását. Az ügynökség arról számolt be, hogy alaposan bevizsgálta a készítményt az engedélyezés előtt.

Az MHRA közleményben reagált, miszerint a rövid idő semennyiben nem ment a vizsgálatuk szigorúságának rovására.

„Tudják, szeretem a briteket, nagyszerűek, kiváló tudósok, azonban most csak átvették a Pfizertől származó adatokat, s ahelyett, hogy nagyon alaposan ellenőrizték volna ezeket, azt mondták, hogy rendben, adjuk meg az engedélyt, és ennyi, ezt is tették” –mondta Fauci brit hírcsatornák tudósításai szerint.

Hozzátette, az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal (FDA) rendkívül gondosan bevizsgálja az új vakcinákat, amire szükség is van, ugyanis „épp elég problémánk van azzal, hogy egyes emberek egyébként is szkeptikusak az oltásokkal kapcsolatban. Ha gyorsan és helytelenül megkerültük volna ezt, hogy nyerjünk egy-másfél hetet, az szerintem ártott volna a szabályozási folyamat hitelességének” – emelte ki.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2020. december 04. 20:29
Aha. És az FDA vagy Fauci mi a lószart fog vizsgálni? Megismétlik a 40 ezer oltást? A túrót. 99%-ban a benyújtott papírokat nézegetik árgus szemekkel, max egy rutin higiénés-toxokológiai vizsgálat lesz hogy nem árt-e? De a hatásosságot nem vizsgálják mert NEM TUDJÁK, Kénytelenek elfogadni a benyújtott papírokat. A hosszútávról meg a gyártóknak sincs fogalmuk.....
EMM195
2020. december 04. 09:44
Mi van itt ? Verseny?
olajfa1
2020. december 04. 08:58
A vakcina a megoldás. Ha nem vakcináznak, akkor a halálozás sokkal magasabb számokat adhatna. Ha a beoltás önkéntes, és nem kötelező akkor ezt a rizikót mindenki maga vállalja be. Vagy bevakcináztatja magát a "nem 10 évig vizsgált vakcinával2 vagy hagyja hogy esetleg elkapja a vírust... Mindenki döntse el maga, szabadon...
lofejazagyban
2020. december 04. 07:48
ha egy ámerikai bírál egy brittet, akkor egy haladó demokrata kinek ad igazat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!