Visszatér az idősek vásárlási sávja

2020. november 23. 13:04

„A legveszélyeztetettebb korosztály továbbra is a szüleink és a nagyszüleink korosztálya. Ez a rendelkezés őket védi” – mondta Orbán Viktor.

2020. november 23. 13:04
null

A miniszterelnök hétfői bejelentése alapján visszatér az idősek vásárlási sávja, azonban a tavaszihoz képest módosult formában. Orbán Viktor elmondta, a kormányrendelet alapján „az idősek hétfőtől péntekig kilenc és tizenegy óra között védett sávban vásárolhatnak, vagyis ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban, hétvégén, szombaton és vasárnap pedig nyolc és tíz óra között érvényes ugyanez”.

A félreértések elkerülése végett a miniszterelnök hozzáfűzte, hogy

az idősek bármikor vásárolhatnak, azonban a megjelölt időközökben csak és kizárólag ők tartózkodhatnak a boltokban.

Címlapkép: Facebook

 

 

Összesen 361 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2020. november 23. 19:25
Helyes, tavasszal múködött, most is fog.
jánosbácsi
2020. november 23. 19:16
Normálisak? A fiatalok kevesebb időt kapnak a vásárlásra mint az öregek , mert az idősek akkor mennek vásárolni amikor akarnak. A fiatalok dolgoznak, tanulnak, gyerekeket nevelnek, öreg szülőknek segítenek élelmiszert ,gyógyszert vásárolni, hivatalos ügyeket intéznek.... Mi fog történni akkor, ha egy szülő éppen a gyermekei elé sietne ,hogy elhozza őket az óvodából vagy az iskolából , de öregek hada akadályozza meg a vásárlásban. Bunyó lesz!
kálmi
2020. november 23. 18:53
Emlékszem először Szabó Tímea hozta megint elő az időkorlátot az öregeknek, de még a tömegközlekedésből is ki akarta őket zárni. Valamiért ez megakadt az idős tanács fülében és kierőltették, de nagyon felesleges és csak a kedélyeket rombolja pláne karácsony előtt.!
panka45
2020. november 23. 18:24
A rendelet értelmében a 65 évnél idősebbek saját és családjuk érdekében az élelmiszerüzleteket, a drogériákat és a gyógyszertárakat hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között, szombaton és vasárnap 8 és 10 óra között kereshetik fel. tehát lehet piacra járni, fekete pénteken leárazott baromságokat vásárolni. És meg kell várni a rendelet megjelenését, mielőtt epét hányna valaki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!