Marihuánával lendítené fel turizmusát Észak-Macedónia

2020. november 21. 22:34

Érdekes ötlettel állt elő a balkáni nemzet miniszterelnöke a gazdaság fellendítése céljából.

2020. november 21. 22:34
null

Meghökkentő ötlettel állt elő Zoran Zaev észak-macedón kormányfő. A miniszterelnök javaslata szerint ha legalizálnák a marihuána fogyasztását holland mintára – avagy kávézókban –, annak pozitív hozadéka lenne az ország turizmusára való tekintettel. A terv értelmében a szabályozott keretek közt működő „marihuánás” kávézókban és egyéb vendéglátó helyeken az ételek és italok mellett az említett drogot is fel lehetne szolgálni. A kormányfő már egy ideje igyekszik, hogy megvalósítsa legalább a fővárosban, Szkopjéban elképzelését, azonban az észak-macedón lakosság többsége nem ért egyet javaslatával. Zaev azonban köti az ebet a karóhoz: véleménye szerint ez egy kifejezetten jó lehetőség lenne rá, hogy élénkítsék a balkáni ország turizmusát a világjárványt követően.

Észak-Macedónia 2016-ban már legalizálta a marihuána fogyasztását, azonban kizárólagosan egészségügyi használatra. A drogot jelenleg az ország patikáiban lehet beszerezni, valamint egy legális termelői hálózat is kialakult.

Fotó: MTI/ Kallos Bea

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. november 22. 12:13
A terv valamennyire működne, csak hát nem a minőségi turistákat vonzaná oda. A pozitív hozadékok mellett negatív hozadékok is lennének. S kérdéses, hogy merre billenne a mérleg.
ujujuj
2020. november 22. 09:46
Az olcsó kurvák már nem jelentenek elég vonzerőt a fényességességes nyugatról érkező turistáknak. Senkinek nem akarok tippet adni, de nem kéne a narkónál megállni. A távol-keleten kimondottan kurrens üzletág, hogy kisfiúkat árulnak a pedofiloknak. Minden német oda járna nyaralni.
Tibesz26
2020. november 22. 09:30
marihuanával lenditene fel triuzmust észak macedónia észak macedónia kormányának elment az esze egyett üzenjük egész észak macedóniának a drogozás tilos
__Y__
2020. november 22. 09:17
Már rég legalizálni kellett volna mindenhol, az embernek joga van olyan anyagot bevinni a saját testébe, amilyet akar, ezt nem döntheti el helyette egy állam, beszerezni amúgy is beszerzik az emberek, csak ha nincs legalizálva, akkor illegális körökből, nem kéne gyerekként kezelni a polgárokat. Az USA-ban egyébként most több államban is szavazás volt a marihuána legalizálásáról, és ezekben mind meg is szavazták. Ugye hagyományosan a demokraták álltak mellette, de ettől függetlenül az abszolút republikánus Montanában és Dél-Dakotában is megszavazták. Mondjuk nem is csodálom, hogy a marihuána népszerűbb brand, mint a demokrata párt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!