A DK szerint kiborultak a csontvázak Erzsébetvárosban

2020. november 04. 13:40

Hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozás a Fidesz ingatlanpanama-ügyében, állítja az ellenzéki párt közleménye.

2020. november 04. 13:40

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a tavalyi választások előtt ígéretet tett arra, hogy le fog számolni a fideszes korrupcióval és visszamenőlegesen is fel fogja tárni a Fidesz korrupciós ügyeit, ezért megválasztása után szerződést kötött a Czeglédy és Társa Ügyvédi Irodával, hogy átvilágítsák az elmúlt évek önkormányzati gazdálkodását. Ennek eredményeként több ügyben is lopáson kapták a kerület volt fideszes vezetését, összesen mintegy másfél milliárd forint értékben – szerepel a DK közleményében.

Az egyik legnagyobb lopás a Fidesz erzsébetvárosi ingatlanpanamájához kapcsolódik: az ingatlanügyletek átvilágításakor kiderült, hogy a volt városvezetés egy több mint egymilliárd forint értékű ingatlanegyüttest alig több mint 300 millió forintért játszott egy ingatlanbefektető kezére. A kerületnek ezzel mintegy 800 millió forintos kárt okoztak. Az ügylet levezénylője Bajkai István, a Fidesz volt erzsébetvárosi alpolgármestere volt – írták a dokumentumban.

A Demokratikus Koalíció és a szövetséges ellenzéki pártok közös polgármestere feljelentést tett, a rendőrség tájékoztatása szerint pedig bűnszövetségben elkövetett csalás, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanújával nyomozás indult az ügyben. Niedermüller Péter sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „Tolvajoknak, bűnözőknek, korrupt politikusoknak nem Erzsébetvárosban, hanem a börtönben van a helye. Mindegy, hogy kis vagy nagy lopásról vagy hogy milyen pártállású emberről van szó: a lopásnak minden esetben következménye lesz” – fogalmazott a DK-s polgármester, aki ígéretet tett arra, hogy a következő napokban és hetekben újabb fideszes korrupciós ügyeket fog nyilvánosságra hozni – zárul a DK közleménye.

(MTI-OS)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teréz A Piréz
2020. november 05. 06:28
Igen, csaltak meg loptak? Akkor példásan el kell ítélni őket, mint a Czeglédyt. Az is már börtönben ül sikkasztásért. Ja, nem.
holder
2020. november 04. 19:55
Nem kell 800 millión ennyire rugózni - Mészáros pár nap alatt megkeres ennyit és különben is : Borka-Szász az áramlopással ennek sokszorosát vette ki az adófizetők zsebéből
péterx
2020. november 04. 17:07
Niedermüller átlátszó manővere figyelemterelés: a DK áramlopásról akarja átirányítani az érdeklődést,mely lopásban neki biztosan szerepe volt, mert azt egyedül a beosztottja nem tudta volna végrehajtani.
silenceCZ
2020. november 04. 16:58
szóval a Humboldt Egyetem tolvaja és önkormányzati bitcoin-bányász tolvajozik... ezek tényleg semmit nem változtak kun apjuk óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!