Vörös maradt Bécs

2020. október 11. 17:59

Nagyot nyertek a szocdemek, a Szabadságpárt összeomlott az exit poll szerint.

2020. október 11. 17:59

Választást tartottak Bécsben: a főváros méretű osztrák tartományban a vasárnap délutáni exit pollok szerint könnyedén nyertek a Bécset gyakolatilag egy évszázada irányító szociáldemokraták.

Az exit poll szerint az SPÖ 42 százalékot ért el (2,4 százalékkal erősödve az előző választás óta); a Néppárt az eddigi támogatottságát megduplázva 17,5 százalékot érhetett el; a Zöldek pedig szintén erősödve 15 százalékot.

A Szabadságpárt (FPÖ) viszont összeomlott: míg legutób több mint 30 százalékot szereztek Bécsben, most 10 százaléknyian szavaztak rájuk. Mellettük a liberális NEOS 8 százalékot szerzett. A Szabadságpárt korábbi, botrányaiba belebukott, majd pártból kitett vezetője, Heinz-Christian Strache listája 4 százalékot ért el, s ezzel nem jutott be a bécsi önkormányzatba – az exit poll szerint. Végleges adatok később érkeznek.

A Mandiner hetilap bécsi választással foglalkozó cikkét itt olvashatják.

(Forrás: ORF)

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kilincsucca
2020. október 12. 13:35
A nyolcvanas és kilencvenes években évente legalább 8 - 9 alkalommal látogattam Bécsbe. Akkoriban tisztaság, rendezettség és biztonság jellemezte a várost, amit átitatott egyfajta kedélyesség. A városnak volt egyfajta, még a birodalomból megmaradt atmoszférája, a városlakók, hozzánk lépest jólétben és kényelemben éltek, gyakran lehetett látni osztrák viseletbe öltözött embereket amit ráérősen sétálgattak a belvárosban, ha ismerőssel találkoztak széles mosollyal üdvözölték egymást. Mára ez eltűnt, a belvárost tájidegenek uralják, akik egy teljesen más kultúr-környezetből jöttek. Nőik, mint fekete varjak lepik el nagylétszámú, hangoskodó gyerekeikkel a parkokat, a szemetes belvárosban felnyírt tarkójú, sötéthajú, borostás férfiak csoportosulnak. Jól öltözött embert, osztrákot is alig látni már, a szőke hajú gyerek ritkaság lett. Az elfoglalt városrészek idős lakói csak halkan mernek véleményt nyilvánítani.
palicsi
2020. október 12. 10:09
Te csak házasodj, boldog Ausztria. Mostanában már, négy feleséged lehet!
Bitrex®
2020. október 12. 08:14
Bécsben az a legszebb, mikor meglátom a piros csíkkal áthúzott "Wien" táblát. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f0/Ortsschild_Wien%2C_2010.jpg
atila68
2020. október 12. 08:05
A legnagyobb közép-európai iszlám város.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!