Új intézetet alapít Magyarországon a CEU

2020. október 07. 14:41

A demokráciát kutatják, és továbbviszik az egyetem bizonyos programjait, írja a 444.hu.

2020. október 07. 14:41

A EU Bírósága világos üzenetet küldött, letették a garast az EU alapértékei és az akadémiai szabadság mellett – többek közt erről beszélt Michael Ignatieff, a CEU rektora keddi sajtótájékoztatóján, melyen az Európai Unió Bíróságának döntését kommentálték az egyetem vezetői, számol be 444.hu. A bíróság kimondta, hogy az úgynevezett lex CEU ellentétes az EU-s joggal, emiatt meg kell semmisíteni.

„A bírósági döntés lehetőséget biztosít arra, hogy a Budapesten működő campus továbbra is Magyarország felsőoktatásának fontos része maradjon” – mondta a rektor. Az egyetem vezetői bejelentették azt is, hogy a megmaradt budapesti campuson egy új egyetemi intézetet is nyitnak, a CEU Demokrácia Intézetet, ami a demokráciát fogja kutatni, és továbbviszi az egyetem bizonyos programjait, például a Bibó István Szabadegyetem munkáját.

A CEU-nak sok terve van Magyarországon, szeretnék fenntartani és erősíteni az együttműködést a magyar felsőoktatás résztvevőivel, de Bécset továbbra is otthonuknak tekintik, hiszen az osztrák társadalom és a bécsiek is nagy örömmel fogadták őket.

(444.hu)

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2020. október 07. 22:11
Orbán Viktor megint kapott egy sallert. De ha belegondolok mi magyar emberek kapjuk a legnagyobbat hiszen kártérítést kell fizetni a CEU-k. 200 millió euró, mai árfolyamon számolva 72 milliárd forintba került a CEU Bécsbe költözése. Nem Orbán Viktor fogja kifizetni hanem a mi adónkból fogják kártalanítani az egyetemet.
Mich
2020. október 07. 16:16
Hogy került Bibó István neve ehhez a tolvaj bandához...?!
tevevanegypupu
2020. október 07. 15:45
Ezek olyanok mint a poloska..hihetetlen,hogy egy országból,aminek nem kellenek,nem lehet őket kidobni..és még szaporodnak is..
pitypang1125
2020. október 07. 15:44
Többmilliárdos adót a nyakukba, majd elhuzzák a csíkot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!