Maszkfelismerő kamerákat szerelt fel egy brit kertészet

2020. október 25. 18:09

A mifrieldi Whiteleys kertészet mesterséges intelligenciát alkalmaz, hogy boltjuk közelébe se kerüljenek maszk nélküli vásárlók.

2020. október 25. 18:09
null

Maszkfelismerő kamerákkal szerelte fel bejáratait a mirfieldi Whiteleys kertészet, hogy kiszűrjék a járványügyi intézkedéseket be nem tartó vásárlókat – számol be róla az Euronews. „Ez egy olyan rendszer, amely felismeri, hogy a homlokterébe kerülő személy visel-e maszkot, vagy sem. Ha nem visel, akkor a rendszer tudatja ezt az eladóval. A fejlesztés lényege, hogy védőmaszk viselésére ösztönözzük a vásárlókat” – mutatja be eszközüket John Pratt, a kamerákat gyártó Videcon szoftverfejlesztő cég marketingmenedzsere.

A kamera abban a pillanatban érzékeli a boltba belépőket, amint átlépik a bejáratot, az interaktív képernyő pedig pirossá válik és jelzi, ha a vásárlón nincs maszk. „Nagyon drága lett volna, ha egy alkalmazottunkat állandóan az ajtóba állítottunk volna, hogy figyelje a belépőket. Elsősorban tehát anyagi okokból döntöttünk a rendszer beszerzéséről. Másrészt, idegesítő lett volna állandóan konfrontálni a maszkot nem viselőkkel” – indokolja meg döntésüket Peter Williams, a Whiteleys Garden Centre tulajdonosa. Az Egyesült Királyságban a járványügyi intézkedések miatt kötelező a maszk viselése köztereken, illetve boltokban.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makám
2020. október 26. 14:15
a kopteren nem volt masz, a haverján meg rosszul... mért kell ezt a szemete szemlézni?
Flóramama
2020. október 26. 08:41
Jön a rendszámmal felszerelt maszk!
Kaczor Király
2020. október 26. 07:47
Már csak egy lépés a kínai állampolgár-pontozós rendszer...
krissz
2020. október 26. 02:32
Euronews...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!