Koronavírus: Együttműködik a WHO a Wikipédiával

2020. október 22. 18:13

Az együttműködés célja, hogy közkinccsé tegyék a megbízható, nyilvános egészségügyi információkat.

2020. október 22. 18:13
null

Együttműködési megállapodást írt alá az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a Wikipédia közösségi internetes enciklopédiát üzemeltető alapítvánnyal a koronavírus-járvánnyal és a Covid-19 betegséggel kapcsolatos hiteles információk biztosítása érdekében csütörtökön Genfben.

Az együttműködés célja, hogy közkinccsé tegyék a megbízható, nyilvános egészségügyi információkat. A két szervezet közlése szerint a mostani időkben a társadalmi stabilitás egyre inkább függ attól, hogy az emberek megértsék a tényeket.

– hangsúlyozta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója.

A Wikipédia fenntartója, a Wikimedia Foundation pedig felhívta a figyelmet arra, hogy hamarosan a WHO közegészségügyi videói, grafikonjai és egyéb információi elérhetővé válnak világszerte az internetes enciklopédia felületén. A szabad licenc pedig lehetővé teszi ezek korlátozásmentes megosztását is. Jelenleg több mint 5200 cikk elérhető több mint 175 nyelven a Wikipédián a koronavírusról.

(MTI)

Címlapképen: A WHO emblémája a szervezet genfi székházán 2009. június 11-én. Fotó: MTI/AP/Anja Niedringhaus

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2020. október 23. 16:35
Vagyis a judeoglobalista világhálózat két intézménye megállapodott egymással, hogy a narratívájukból kilógó információkat eltüntetik a cenzúrát társadalmi érdeknek hazudva.
Paenumbra
2020. október 23. 11:43
Zsák a foltját...
Andilla
2020. október 23. 09:10
A korrupt WHO korrupt vezetője, féknyúzó Tejbegrízosz, aki nem is orvos... Vajon az Orvosi Világszövetség tagjai is beleírhatnak a témában a bárki által szabadon szerkeszthető enciklopédiába? https://www.bitchute.com/video/neYVvA7dBPPM/
útonjáró
2020. október 22. 22:43
hát, akkor most már biztosan minden rendben lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!