Karácsony Gergely tádzsik zászlóval emlékezett meg 1956-ról

2020. október 24. 07:34

A főpolgármester véletlenül magyar helyett tádzsik zászlót ábárzoló emotikont helyezett el posztjában, melyet később törölt is.

2020. október 24. 07:34
null

„A kisfiam így emlékezett meg a forradalomról” – írta Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-posztjában, majd megmutatta mit épített gyermeke legóból. Az igazi probléma ezt követően következett, amikor Budapest főpolgármestere elhelyezett egy tádzsik zászlót a szöveg mellé. A főpolgármester nem igazán hibáztatható, hiszen nem első alkalommal fordult elő, hogy valaki az emtoikonok közt kutakodva véletlenül Tádzsikisztán zászlaját választotta ki a magyar helyett, ugyanakkor mindenesetre pikáns, hogy mindez egy vezető tisztségviselő által elkövetve, egy ünnepnapon történt meg.

Tádzsikisztán és Magyarország zászlaja egymás mellett

A kommentelők között többen is felháborodtak Karácsony figyelmetlenségén. A tádzsik zászló választása ráadásul különösen pikáns, tekintve, hogy emotikon-méretben könnyedén összekeverhető a Rákosi-féle zászlóval. Az egyik kommentelő fel is hívta erre a figyelmet: „Te szegény! Nézd már meg mi van a zászló fehér részének középen! Értem én hogy tévedés viszont hűen tükröz mindent ....”

Tádzsikisztán egy poszt-szovjet közép-ázsiai ország. A volt Szovjetunió legdélebbi állama 1991-ben vált függetlenné, délről Afganisztán határolja. A tádzsik zászló színei közül vörös a nap és a győzelem szimbóluma, a fehér a tisztaságé, a gyapoté és a hegyeken sziporkázó hóé, a zöld pedig az iszlám spiritualitásra és a természet bőkezűségére utal.

5 óra elteltével a főpolgármester végül sikeresen helyezte ki a magyar zászlót posztjába az állami ünnepnapon

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. október 27. 18:06
n emcsak ő! hanem az is hülye aki helyette írkál és kirakja a baromságokat ezért fastbukker ez a geri!
Bell & Sebastian
2020. október 25. 15:52
Távol álljon tőlem nálam nagyobb tudású újságírók leckéztetése, de a heraldikában nincsen fehér, amit annak látunk, az ezüst. Elég kínos lenne piros-ezüst-zöldet mondani, egyből meg is zavarodna a jónép, pedig így lenne helyes. Olyan ez, mint akikor kitört a magyar településeken a címertervezési láz, és rajzolt boldog-boldogtalan fút-fát az "ősi" címerre. Oszt a külföldi vendégek csak csodálkoztak, miféle különös szokások dívnak Cigányhonban.
tango47
2020. október 25. 13:19
Freud elvtárs keze kilóg a lóból.
Saksafar
2020. október 25. 12:40
Na, és a sok rosszindulatú azt állítja, hogy tehetségtelen? Lehet, hogy nyúlból is tud kalapot varázsolni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!