Bevetették a Nemzeti Gárdát az egyik legfontosabb billegő államban

2020. október 28. 19:22

Pennsylvania demokrata párti kormányzójának döntése szembemegy párttársainak viselkedésével – mutatott rá a Fox News.

2020. október 28. 19:22
null

Philadelphiában tegnap zavargások törtek ki, miután rendőrök lelőttek egy rájuk késsel támadó, a felszólításoknak ellenszegülő fekete férfit. A fosztogatások második éjszakájára készülve a Pennsylvania-i Nemzeti Gárdát a nap folyamán Philadelphiába telepítették, hogy támogassák a helyi rendőrség munkáját. 

Az egység parancsnoka, Keith Hickox alezredes kijelentette: ”Képesek vagyunk végrehajtani a polgári rendfenntartó szerveket támogató műveleteket, így fokozzuk a helyi bűnüldöző szervek képességét a folyamatos közbiztonság és létfontosságú infrastruktúra biztonságának garantálására.” 

 

 

Tom Wolfnak, az állam demokrata kormányzójának a nemzetőrség mozgósítására tett határozott lépése szembemegy a többi demokrata kormányzóéval, akik többnyire haboztak cselekedni illetve csak nagyon lassan mozgósították a csapatokat az országban folyó zavargások hatására – emelte ki a Fox News

Danielle Outlaw, philadelphiai rendőrfőnök Jim Kenney polgármesterrel közös sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a 27 éves Walter Allace Jr. halála miatt kitört zavargások újabb hullámára készülve megerősítették a rendőri jelenlétet a város több pontján. A polgármester bizakodik abban, hogy nem ismétlődnek meg a tegnapihoz hasonló attrocitások melyek során idáig több, mint 30 rendőr sérült meg. 

Újságírói kérdésre a város rendőrkapitánya nem mondta meg, hogy mikor adják ki a testkamerák felvételeit. Az eset egy mobiltelefonos felvétel miatt tört ki és sodorta káoszba a „testvéri szeretet városát” mely a közelgő választások egyik legfontosabb ingadozó, úgynevezett „csatatér állama” és nagyon szoros a verseny Donald Trump elnök és a demokrata Joe Biden között. 

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik