Letartóztatták a legnagyobb örmény ellenzéki párt vezetőjét

2020. szeptember 26. 06:57

Az örmény hatóságok letartóztatták péntek este Gagik Carukjánt, a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét.

2020. szeptember 26. 06:57
null

Az örmény hatóságok letartóztatták péntek este Gagik Carukjánt, a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét, dúsgazdag üzletembert, akit adócsalással és megvesztegetéssel gyanúsítanak. A letartóztatás egy jereváni bíróság utasítására történt, a pártelnök ügyvédje pedig közölte, hogy fellebbezni fognak. Az örmény parlament június közepén, a főügyészség kérésére fosztotta meg mentelmi jogától Gagik Carukjánt, a Virágzó Örményország Pártja elnökét. A nemzetbiztonsági hivatal szerint Carukján adót csalt, és ezzel körülbelül 60 millió dolláros kárt okozott az államnak. Azzal a gyanúval is nyomoznak ellene, hogy tömegesen vesztegetett meg embereket a 2017-es parlamenti választáson. A milliárdos üzletember tagadja mindezt, és politikai indíttatásúaknak tartja az elleni folyó büntetőjogi eljárásokat.

A Virágzó Örményország Pártja 2006-ban alakult, és jelenleg a második legnagyobb frakcióval rendelkezik a parlamentben, 25 képviselője van a 132 fős törvényhozásban.

Fotó: Örmény zászló egy 2010-es tüntetésen. (MTI/ EPA/ Wael Hamzeh)

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2020. szeptember 26. 08:16
Ez abból a szempontból tanulságos, hogy ezt mi mennyire leszarjuk. Mert kb. ennyire érdekli a nyugati közvéleményt is, hogy mi van nálunk egyébként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!