Koronavírus: 916 új fertőzött, elhunyt két idős beteg

2020. szeptember 12. 09:44

Hatósági házi karanténban 25 569-en vannak, a mintavételek száma 529 063.

2020. szeptember 12. 09:44

Elhunyt két idős, krónikus beteg, és újabb 916 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

A kormányzati portálon azt írták: 11 825-re nőtt a Magyarországon eddig azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 633-ra emelkedett. 4058-an már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 7134. Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. Kórházban 282 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 25 569-en vannak, a mintavételek száma 529 063.

Kiemelték: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, a második hullám Magyarországot is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. A közlemény szerint a vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszélyt a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A közösségi terjedés megfékezéséért azt kérik, továbbra is mindenki kerülje azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsa a szociális távolságot, gyakran és alaposan mosson kezet, a maszkot viselje az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. „Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további, a mindennapi életünket korlátozó intézkedések bevezetését" – írták.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (5092) és Pest megyében (1681) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (671), Komárom-Esztergom (445), Hajdú-Bihar (437) és Zala megye (382). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (75).

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2020. szeptember 12. 17:15
Remélem, hogy most már mindenki számára kiderült, hogy a vírust nem fegyverrel kell legyőzni ,hanem megfelelő megelőző intézkedésekkel. Nics focimeccs, nincsenek kivételezett országok, személyek, koncertek. Budapest és pestmegye hárommillió ember, nem lehet ugyanolyan biztonsági előírásokat alkalmazni mint felcsúton. A rászoruló idős embereknek étel gyógyszer kiszállítás ,idősáv visszaállítása , ingyenes maszk, ingyenes tesztelés ......
LAW AND ORDER
2020. szeptember 12. 15:47
A vírusdrukkerek nyilván örülnek, de a kormány stratégiája jó és átgondolt! Utánpótlási vonalaitól elvágva a vírus hamarosan kifullad!
3M..
2020. szeptember 12. 15:24
Amit a háttérhatalom elvár a Fidesztől. "A mai napra rendelt ragályhír. Újabb rekord: 916 új fertőzött van itthon, két beteg elhunyt." https://balrad.ru/2020/09/12/a-mai-napra-rendelt-ragalyhir/ Szebb Jövőt!
popzene
2020. szeptember 12. 14:26
"no one knows whether COVID-19 will prompt the onset of chronic diseases." Nagyon megnyugtató. Pláne a többi cikk fényében. 78 of 100 patients in an observational cohort study who had recovered from COVID-19 had abnormal findings on cardiovascular MRI (median of 71 days after diagnosis) and 36 of those reported dyspnoea and unusual fatigue. https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(20)30701-5/fulltext Persistent health problems reported following acute COVID-19 disease include: respiratory symptoms and conditions such as chronic cough, shortness of breath, lung inflammation and fibrosis, and pulmonary vascular disease cardiovascular symptoms and disease such as chest tightness, acute myocarditis and heart failure protracted loss or change of smell and taste mental health problems including depression, anxiety and cognitive difficulties inflammatory disorders such as myalgia, multisystem inflammatory syndrome, Guillain-Barre syndrome, or neuralgic amyotrophy gastrointestinal disturbance with diarrhoea continuing headaches fatigue, weakness and sleeplessness liver and kidney dysfunction clotting disorders and thrombosis lymphadenopathy skin rashes https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-long-term-health-effects/covid-19-long-term-health-effects Az első 750 vizsgált páciens 30 százaléka még mindig légzési nehézségekkel küzd, tüdejükön továbbra is hegek figyelhetők meg. További 30 százalék gyulladásokkal és szív- és érrendszeri problémákkal küzd. Közülük néhányan kifejezetten veszélyes állapotban vannak, valamelyik szervüket leállás fenyegeti. Meg azt se nagyon értem, hogy a perimyocarditisban mi a vicces. Ebből aztán tényleg a jelenlegi magyar stratégia következik, miszerint tökmindegy, hányan kapják el, a súlyos eseteket majd legfeljebb lélegeztetjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!