A drosztdíj budapesti mérséklése elkésett, és nem érdemi segítség

2020. szeptember 28. 10:54

A koronavírus-járvány miatt a sofőrök tavasszal 80-90 százalékos forgalom-visszaesést tapasztaltak a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

2020. szeptember 28. 10:54

Idén januártól szeptemberig több mint 1100 taxiengedélyt adtak vissza Budapesten – derül ki abból a statisztikából, amelyet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölt a Világgazdasággal. Az év elején még mintegy 7000 ilyen jogosultságot tartottak nyilván, az ősz első hónapjára 5900-ra olvadt a számuk. Mindez csaknem 16 százalékos visszaesés. A gyakorlatban jóval látványosabb lehet a sárga autók eltűnése a fővárosból: a ténylegesen szolgáltató sofőrök száma a BKK szerint lényegesen eltérhet a hivatalos adattól. Az Országos Taxis Szövetség 4500 körülire becsüli a dolgozó taxisokat.

A koronavírus-járvány miatt a sofőrök tavasszal 80-90 százalékos forgalom-visszaesést tapasztaltak a tavalyi hasonló időszakhoz képest, ami a nyárra 40-50 százalékos mínuszra korrigált. A piacra a szeptemberre bejelentett határzár negatívan hatott, illetve addigra már a kormányzat által elérhetővé tett adó- és járulékmentesség is kifutott.

A problémára már a fővárosi vezetés is reagál, ez azonban a szerdai közgyűlésre beterjesztett javaslat értelmében kimerül annyiban, hogy csökkenhet a drosztdíj. A 70 százalékos mérséklést nem azonnal, csak 2021-től alkalmaznák.

(vg.hu)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. szeptember 28. 15:27
Tehát kamugeri megint nem csinál semmit... "Majd, 3-4 hónap múlva..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!