Megkongatták a vészharangot Hongkongban

2020. július 19. 17:43

Újabb korlátozásokat vezettek be a különleges kínai közigazgatási területen.

2020. július 19. 17:43
null

Ismét megkongatták a vészharangot és korlátozásokat vezettek be a hongkongi hatóságok vasárnap, miután az utóbbi két hétben több mint 500 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak. Carrie Lam kormányzó „kritikusnak” írta le a helyzetet, amelyet egyelőre nem tudnak ellenőrzés alá vonni. Az utóbbi 24 órában 108 új esetről érkezett hír, ami újabb rekordot jelent a statisztikában. A kormányzó közölte: a járvány megfékezése érdekében kötelezővé teszik a maszkviselést, és távmunkába helyeznek át minden olyan állami alkalmazottat, akinek nem feltétlenül szükséges bejárni a munkahelyére. A kórházi kapacitások megerősítésére további kétezer karanténágyat alakítanak ki.

Múlt héten már bezárták az edzőtermeket, az éjszakai szórakozóhelyeket, bárokat és az üzleteket. Kína különleges közigazgatási területén június végén egy ideig egyetlen fertőzést sem regisztráltak. Január óta 1886 koronavírusos esetet tartanak számon, és tizenkét halálesetet kötnek a fertőzés szövődményeihez. Kínában vasárnap 16 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, többségüket az északnyugat-kínai Hszincsiang székhelyén, Ürümcsiben. A várost pénteken vesztegzár alá helyezték, miután az elmúlt napokban több új, belföldön megfertőződött koronavírusos beteget azonosítottak.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. július 20. 07:50
Hon kong a vészharang? Hát Hongkongban.
cellini
2020. július 20. 01:57
Gyerekek, olyan fárasztó általam rég kiikszelt trollokkal való árnyékharcaitokat látni. Ez a troll lényege: blokkolja a párbeszéd értelmes kifejlődését. X és kész.
Gyéressy Károly
2020. július 20. 01:16
És még éveken át ez így fog menni, a különbség csak a bedőlt cégek és munkanélküliek számában lesz.
3M..
2020. július 19. 17:44
Az 5G-t, a vírus sztori leple alatt szükséges kiépíteni, ami teljes kontrollt jelent az ottani lakosság felett. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!