Fehéroroszország: Nem indulhat Lukasenka riválisa az elnökválasztáson

2020. július 14. 12:35

Az ellenzéki vezetőt és bankárt, Viktar Babarikát egy hónappal ezelőtt vették őrizetbe.

2020. július 14. 12:35

A fehérorosz választási bizottság elutasította, hogy elnökjelöltnek regisztrálja Viktar Babarika ellenzéki vezetőt, aki Aljakszandr Lukasenka hivatalban lévő államfő legfőbb riválisa lett volna a elnökválasztáson.

A keddi indoklás szerint a választási bizottság olyan levelet kapott az illetékes hatóságoktól, amelyben pénzmosással foglalkozó bűncsoport vezetőjeként nevezték meg Babarikát.

Az ellenzéki vezetőt és bankárt, Viktar Babarikát egy hónappal ezelőtt vették őrizetbe, miután a többi között pénzmosással, vesztegetéssel és adócsalással vádolták meg. Fehéroroszországban augusztus 9-én tartanak elnökválasztást. Az országot 1994 óta irányító, 65 éves Aljakszandr Lukasenka újra, immár hatodszor indul a tisztségért.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!