Szijjártó Péter: Még egyszer nem fordulhat elő, hogy Európa ilyen védtelen legyen

2020. június 02. 20:33

Az embercsempész hálózatokat fel kell számolni, a segítséget helybe kell vinni a nehéz helyzetben lévő országokba, valamint a menekült státuszról szóló döntéseket az Európai Unió határain kívül kell meghozni – fogalmazott a miniszter.

2020. június 02. 20:33

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedd este a Facebook-oldalán azt írta: Jeppe Kofod dán külügyminiszterrel videókonferencia keretében vitatták meg a világjárvány lehetséges tanulságait. Magyarország és Dánia is hatékony és szigorú intézkedéseket hozott, melynek nyomán most már a korlátozások észszerű, fokozatos feloldása is napirendre kerülhet.

Beszéltek a migráció kérdéséről is és egyetértettek abban, hogy a koronavírus tovább növelheti a migrációs nyomást Európa irányába, amit meg kell akadályozni. Ezért az embercsempész hálózatokat fel kell számolni, a segítséget helybe kell vinni a nehéz helyzetben lévő országokba, valamint a menekült státuszról szóló döntéseket az Európai Unió határain kívül kell meghozni. Szijjártó Péter végezetül kiemelte kollégájának a dán vállalatok magyar gazdaságban betöltött szerepét, akiknek a munkahelyteremtő beruházásaikhoz a magyar kormány a jövőben is megad minden lehetséges segítséget.

(MTI)

Címlapkép: koronavirus.gov.hu

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. június 06. 23:00
Aki az eszével gondolkozik és nem a seggével, az mindezt tudja. Egyszer talán még megjön az EU-s mainstream esze is, vagy ha nem megértek a pusztulásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!