Nem igazságos az uniós helyreállítási alap tervezett elosztása, állítja az Alapjogokért Központ elemzője

2020. június 19. 10:04

A déli és a nyugati tagállamok gazdaságpolitikája nem volt következetes.

2020. június 19. 10:04

Párkányi Eszter, nem tartja igazságosnak az uniós helyreállítási alap elosztásának jelenlegi tervét. Az alapból a tagállamok a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságot enyhíthetik.

Az elemző pénteken az M1 aktuális csatornán úgy vélekedett, hogy a déli és a nyugati tagállamok gazdaságpolitikája nem volt következetes, és nem kezelték jól a járványt, ezért bajba jutottak. A visegrádi négyek (Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország) gazdasági eredményei jók voltak, ezért a „mi zsebünkből veszik ki a pénzt”, hogy azoknak segítsenek, akik eddig nem voltak elővigyázatosak – mondta.

Párkányi Eszter szerint a pénteki online EU-csúcsnak semmilyen eredménye nem lesz, nem jutnak majd kompromisszumra a tagállamok a helyreállítási alappal kapcsolatban.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi
2020. június 19. 12:52
Ha azok az országok kapnak többet, ahol nagyobb lett a baj, mert rosszul kezelték a járványhelyzetet, akkor az biztatás azoknak az országoknak, ahol jól kezelték ezt a problémát, hogy felesleges az igyekezniük, így is, úgy is rosszul járnak! Erről, az a Hofi vicc jut eszembe, amikor a háború alatt, már kora hajnaltól, álltak sorba az emberek kenyérért!
Gombóc XVI. Artúr
2020. június 19. 10:56
Izé, ha jön a pénz, még az Fidesz Jogokért Központ sem harcol az elnyomó Brüsszel ellen és csak az a gondja, hogy nem jön elég pénz az elnyomó EU-tól???
kori
2020. június 19. 10:51
Az unionak nincsen penze,csak a tagallamoknak.Itten egy 750 milliardos kozos hitelfelvetelrol van szo.Igazsagos elosztasrol akkor beszelhetunk,ha mindenki annyit kap,amennyit felvett.Ahhoz,hogy valaki tobbet kapjon,masnak kevesebbet kell kapnia.Mo. nehany szaz millioval tobbet kapna,de csak arra kolthetne az altala felvett penzt,amire az EB engedne.Mo. egyedul is kepes olcso hitelhez jutni,ehhez nincsen szuksege az EU-ra /ahogyan a hitelre sem/.Milyen gazdasagmento csomag az,ha meg van szabva,hogy csak digitalizaciora es zold programokra lehet kolteni a penzt ? Amennyiben valoban valsag van,akkor az a gazdasag teljes spektrumat erinti.Erdekes,hogy 2008-as nagy "valsag" idejen a vilag leggazdagabjai 30%-kal nagyobb bevetelre tettek szert,mint az elozo evekben.Neha az az erzesem,hogy ezek a "valsagok" csak arra lettek kitalalva,hogy vissza nem teritendo tamogatasok formajaban kozpenzek vandorolhassanak maganzsebekbe. Egy valalkozas kockazattal jar,nincsen /keves kiveteltol eltekintve/ garantalt nyereseg.Vannak evek amikor nagyon jol megy,maskor pedig - elofordulhat -nem.Ezert kellene vesztartalekot kepezni.Ehelyett azonban a legkisebb problema eseten a markukat tartjak.
nick89
2020. június 19. 10:28
Minden uniós támogatást közvetlenül a családnak utaljanak - ez így megfelelne? És taggyűlés sem volt, ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!