Kilencemeletes ház dőlt össze Kijevben

2020. június 21. 11:20

Gázrobbanás történt, folyamatosan szedik ki a romok alól a sérülteket és a halottakat.

2020. június 21. 11:20

Hatalmas robbanás történt vasárnap Kijevben egy kilencemeletes házban, eddig már két ember holttestét emelték ki a romok alól, a sérültek száma egyelőre nem ismert – jelentették ukrán hírportálok. A tragédia második halálos áldozatáról a hírt Vitalij Klicsko főpolgármester közölte újságírókkal a helyszínen, amit utóbb a hatóságok is megerősítettek. Az első vizsgálatok szerint gázrobbanás történt, aminek következtében több emelet – a negyediktől a nyolcadik szintig – beomlott, leszakadtak az erkélyek, több helyen a lakások belsejében is súlyos károk keletkeztek – számolt be az UNIAN hírügynökség.

Később Arszen Avakov belügyminiszter közölte, a rendőrség nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy szándékos robbantás történt. Mikola Csecsetkinnek, a katasztrófavédelmi szolgálat vezetőjének szavai szerint a hatóságok jelenleg még több lehetőséget is vizsgálnak a detonáció okaként, ezek között a gázrobbanást és a robbanószerkezetet, de egyebeket is. A katasztrófavédelmi szolgálat közlése szerint eddig 21 embert mentettek ki, és három embert szabadítottak ki a romok alól. Eddig egy embert szállítottak sérülésekkel kórházba. Az Ukrajinszka Pravda hírportál azt írta, hogy robbanás az előzetes információk alapján a hetedik emeleten történt. A detonáció megrongálta a lépcsőház felső részét is, ami miatt a legfelső szinten is emberek rekedtek, akik nem tudnak kijönni az épületből – írta az UNIAN. A házban lakók által elmondottak alapján még 2-6 ember lehet a romok alatt. A mentés még folytatódik.

(MTI)
 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hlaci83
2020. június 22. 00:21
Most komolyan. Aki ennek a cikknek a Headline-t adta, azonnal ki kéne rúgni. Hogy a picsába hagyható ez jóvá? Jó hogy azt nem írta, egy egész város tűnt el... Ha már lúd... Idióta. Az eset pedig nagyon szomorú, szomorúbb, mint hogy egy click bait cikként kerüljön ki.
Dorset Naga
2020. június 21. 23:17
Katona koromban a szolnoki gázrobbanáson dolgoztunk. Nem volt szép látvány.
mo ching
2020. június 21. 20:51
" eddig 21 embert mentettek ki és három embert szabadítottak ki a romok alól. Eddig egy embert szállítottak sérülésekkel kórházba" Kemény fából vannak faragva ezek az ukránok. Legalábbis az a kettő, amelyiket a romok alól szedtek ki, de nem mentek kórházba. Vagy az a két áldozat?
civis72
2020. június 21. 13:40
inkább ez mint csernobil
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!