Kezdődik az agrár-felsőoktatás integrációja

2020. június 23. 12:22

A gödöllői Szent István Egyetembe olvad a veszprémi Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon kara és az egri Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi Károly Róbert kampusza.

2020. június 23. 12:22

A jövő év elejére Szent István Egyetem név alatt öt kampusszal, 20 ezer hallgatóval és 3500-4000 dolgozóval Magyarország egyik legnagyobb egyeteme jön létre – mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója kedden Kaposváron.

Az integrációt előkészítő bizottság elnökeként is dolgozó főigazgató a Kaposvári Egyetemen a témában tartott dolgozói fórum után, sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy július végén a gödöllői Szent István Egyetembe olvad a veszprémi Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon kara és az egri Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi Károly Róbert kampusza.

A Szent István Egyetem és a Kaposvári egyetem augusztus 1-jén összeolvad, az így létrejövő agrárfókuszú intézmény január 1-jén alapítványi fenntartásba kerül, és csatlakozik hozzá a magyarországi agrárkutatást összefogó Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ 11 intézménye és négy gazdasági társasága.

Gyuricza Csaba a döntést a hallgatói létszám csökkenésével, a működés hatékonyságának szükségességével indokolta.

(MTI)

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. június 23. 12:56
Sok hüho semmiért! Az árak évek óta drasztikusan emelkednek,a mezőgazdaság termelékenysége,mennyisége csökken! vízhiány,sok az eső ,szárazság van ,hideg van,szél vann,sok a vadkár,naponta járvány van,jégeső esett,áradás van ... Az árak pedig szorgalmasan mennek felfelé. Sok humbug,duma,semmittevés,hozzá nem értés. Sok iskolát összevonunk, még hülyébbek leszünk. gyümölcsöket,írtunk,telepítünk.. Víz viszont( öntözés) 30 éve nincs!! Nagy István mezőgazdasági miniszter ócska vezető! Abcúg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!