Száz éve született Szent II. János Pál pápa

2020. május 18. 20:36

Száz éve született Szent II. János Pál pápa, a katolikus egyház egyik legnagyobb hatású vezetője, a huszadik század kiemelkedő alakja.

2020. május 18. 20:36

II. János Pált 1978-ban választották pápává. Négy és fél évszázad eltelte után ő volt az első nem olasz nemzetiségű az egyházfők sorában. A néhai egyházfő azért is különleges a pápák sorában, mert nem csak az egyházi, de a világpolitikában betöltött szerepe miatt is nagyra tartják.

A megválasztása után, amikor megjelent a Szent Péter-bazilika erkélyén, az első mondata ez volt: „Ne féljetek! Nyissátok meg, sőt tárjátok ki a kapukat Krisztus előtt!” Ezt ő nagyon komolyan is gondolta.

Soha nem félt semmitől.

–  nyilatkozta lapunknak Snell György esztergom-budapesti segédpüspök. A Szent István-bazilka plébánosával készült intejúnkat teljes egészében ide kattintva olvashatják el.

A néhai pápa születésének századik évfordulója alkalmából szobrot állítottak a Szent István-bazilikában

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Moslékzabáló
2020. május 19. 06:20
Hatalmas távlatok nyílnak meg ezzel Kuncze, a nyikhaj karikaturista (nem emlékszem a nevére) meg a többi komcsi és libernyák előtt. Mekkorát lehet majd poénkodni a Parkinson-kórjával...
kispufi
2020. május 18. 21:49
Bele tudott állni kötésig a hit és a szeretet erejével egy nagy és mocskos ideológia elleni harcba, miközben a másik nagy és mocsokságban szintén nem rászoruló trend se állt teljes mellszélességgel mellé. Most csak egy ilyen mocsok áramlat van a világban - de pápából hol az az egy?
Akitlosz
2020. május 18. 21:21
A mágus. Mennyek kapuja nyílj ki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!