Négy drogdílert és kilenc fogyasztót fogtak el

2020. május 28. 10:10

A rendőrök kedden és szerdán hajtották végre az akciót.

2020. május 28. 10:10

Négy drogkereskedőt vettek őrizetbe és kilenc fogyasztót hallgattak ki gyanúsítottként a salgótarjáni és a bátonyterenyei nyomozók – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu honlapon.

A közlemény szerint a megyei rendőrök a tavaly és idén május 7-ig elvégzett közúti ellenőrzéseken, Mihálygergén, valamint Bátonyterenye, Tar és Salgótarján külterületén kábítószergyanús növényi származékot, port és kristályos anyagot találtak és foglaltak le. A szakértői vélemény szerint ezek egy része kábítószernek, másik része új pszichoaktív anyagnak minősül. A rendőrök megállapították azt is, hogy az ellenőrzések előtt hét ember fogyasztott kábítószert. A nyomozás adatai szerint a fogyasztóknak egy 39 éves nő és 43 éves hozzátartozója adta el a kábítószert mátraverebélyi családi házában. Május 15-én éjszaka Salgótarjánban ellenőriztek a rendőrök egy gépjárművet. Az egyik utas cipőjébe rejtve tablettákat találtak, amelyekre a kábítószergyorsteszt pozitív jelzést adott. A kábítószert a férfinak a 26 éves helyi D. Richárd adta el, aki a gyanú szerint egy másik embernek is többször értékesített ilyen tablettát. Társa, a 27 éves, szintén salgótarjáni B. Brigitta 2019 augusztusától ugyancsak több embernek adott el új pszichoaktív anyagnak minősülő növényi törmeléket.

A rendőrök kedden és szerdán összehangolt akció keretében – Mátraverebélyben, Budapesten és Salgótarjánban – elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható drogkereskedőket. A különböző helyszíneken megtartott kutatások során zöldes-barnás színű növényi törmeléket, tablettákat, azok értékesítéséhez és fogyasztásához szükséges eszközöket, valamint készpénzt találtak és foglaltak le. A 43 éves férfi a bűnjelek egy részét a rendőrök megérkezésekor megpróbálta megsemmisíteni, amit sikerült megakadályozni.

A salgótarjáni és a bátonyterenyei rendőrkapitányság kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűncselekmények gyanúja miatt 13 ember ellen indított büntetőeljárást. A 39 éves nőt és a 43 éves férfit, valamint a 27 éves nőt és 26 éves társát őrizetbe vették – áll a közleményben.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2020. május 28. 19:24
Mátraverebély. Atyaég! Pár éve a kegyhelyre igyekeztünk amerikai ismerősünkkel, és a 21-es útról korán tértünk le. Keresztül kellett hajtani a cigánysoron, ahol az volt az érzésem, hogy hirtelen Indiába teleportáltak. Szegény Szögi Lajos sorsa ugrott be, mi lesz, ha kiszalad egy kisgyerek, vagy elütök egy kutyát. Lassan kellett menni, de az út nem is engedte volna a gyorshajtást, annyi kátyú volt. A Gondviselés, a Szűz Mária velünk volt, mert túléltük a kalandot. De azokat a tekinteteket életemben nem felejtem el. Oda szerintem a rendőrök is csak kibiztosított stukkerrel mernek bemenni.
hini
2020. május 28. 13:42
az összes rafkós cigány ebből él!
nick89
2020. május 28. 11:46
A Ganz-Mávagban a kínaiak terítik a kínai szintetikus drogokat - hetente, havonta újabbakat. És most a vírusukkal is támadnak.
B_kanya
2020. május 28. 11:09
Érdekes, a bpesti rendőrkapitányt mikor utasítja hentesgeri a Hős utca "gyorstesztjére"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!