Megkoszorúzták Zrínyi Miklós szobrát

2020. május 03. 11:50

400 éve született Zrínyi Miklós.

2020. május 03. 11:50

Megkoszorúzták Zrínyi Miklós szobrát a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kertjében
A Honvédelmi Minisztérium által közzétett képen Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Kovács Vilmos, a Honvédelmi Minisztérium (HM) Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka  megkoszorúzza a 400 évvel ezelőtt született Zrínyi Miklós költő és hadvezér, a Szigeti veszedelem írója, a 17. század legnagyobb formátumú magyar politikusa szobrát a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kertjében 2020. május 3-án. Mögöttük balról Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke. Az évforduló alkalmából az Országgyűlés 2020-at Zrínyi-emlékévvé nyilvánította.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2020. május 03. 14:35
Zrinyi Miklós nagyformátumu politikus író és hadvezér volt egyszemélyben. Külön is kiemelendő:Az 1664.évi török-ellenes u.n téli hadjárata szerte Európában ismertté tették a nevét, és tetteit, a pápa,a francia és spanyol királyok kitüntették. Óriási vita van arról, hogy Zrinyi Miklós magyar,vagy horvát volt e-.A horvátok is magukénak tekintik.(Miként az egész Zrinyi,horvátul Zrinski családot) Az érveket nem részletezném. Szerintem egyik nemzetnek se kellene kizárólagosságra törekedni. Fogadjuk el, hogy az ezeréves történelem , a közös sors, - közös hősöket ,kettős identitású politikusokat,írókat is eredményezett. Nem csak Zrinyi, hanem sok más neves személyiség esetében is érvényes ez. Ez a Kárpát-medencei közös jövő egyik jó megalapozója lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!