Karácsony: Budapest újranyitása nem lehet politikai kérdés

2020. május 11. 18:34

„Értem én, hogy velem kell harcot vívni, ez is része ezek szerint a járványügyi katonai akciónak. De ennek alávetni közel 2 millió ember életének tervezhetőségét, kiszámíthatóságát, az példátlan felelőtlenség”– fogalmazott a főpolgármester.

2020. május 11. 18:34

 Budapest újranyitása nem lehet politikai, csakis szakmai kérdés, nem szólhat a kormány-ellenzék viszonyról, csakis a budapestiek életéről és biztonságáról – írta Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn kora este a Facebook-oldalán. A főpolgármester szerint Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn „lényegében elismerte, hogy a kormány politikai alapon, és nem szakmai érvek alapján hoz döntést Budapest újranyitásáról”.

– fogalmazott Karácsony Gergely.

Mint írta, Kovács Zoltán közlése szerint az újranyitás a fővárosi idősotthonokban elhunytak számától függ. Ezt Karácsony Gergely különösnek nevezte, mert éppen hétfőn derült ki, hogy „vidéken nő a fertőzések száma, több helyen felütötte a járvány a fejét a vidéki idősotthonokban, sajnos több kormányzati fenntartású otthonban is volt áldozata a vírusnak”. „Akkor most visszacsinálják a vidéki lazításokat? Ugye nem?” – olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

(MTI)

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
youngboy
2020. május 12. 15:36
Bizony nem lehet. Úgy hogy hagyd abba a kekeckedést dumabajnok dékás báb.
revpet
2020. május 12. 09:53
Úgy látom kikérted Dr Havas Gábor egészségügyi tanácsnokod véleményét. Nagyon illatos az ülőfelületed!
TAVIROZSA
2020. május 12. 08:53
Karácsony úr mi van a 20 000 (04.23.), 10 000 (04.28.), 5 000 (05.10.) fővárosi teszteléssel, kiknél végezték el és mik az eredmények ??? Ezzel az adattal is segíthetné a fővárosi járványhelyzet felmérését !!!
konfucius
2020. május 11. 23:59
Kedves buta Gerci, megint nem figyeltél. A patás már két héttel ezelőtt megmondta, hogy mikor fog oldódni a helyzet az általad tönkrevágott Budapesten. Amikor az idősotthonaidban helyreáll a rend és tisztaság, és lejjebb mennek a halálozási számok. Ez nem politikai kérdés, hiába próbálod így beállítani. Cselekedned kéne, nem fészbukon vartyogni hülyeségeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!