Leltárba veszik Budapest fáit

2020. május 06. 12:19

BP Fatár néven elkészült a főváros ingyenesen letölthető nyilvános fa- és parkkataszter applikációja.

2020. május 06. 12:19

Bécs, Melbourne és New York után a magyar főváros fáit is leltárba veszik – írja a Főkert a Facebook-oldalán. BP Fatár néven elkészült a főváros ingyenesen letölthető nyilvános fa- és parkkataszter applikációja, amelynek segítségével Budapest polgárai is közreműködhetnek a budapesti zöldfelületek megóvásában és fejlesztésében!

A városvezetés kiemelt célja, hogy óvja és fejlessze a meglévő zöldfelületeinket és újakat alakítsanak ki városszerte – Budapest polgárainak bevonásával, szerepel a cég közösségi oldalán.

„Egyszerre fontos számunkra új, nagyméretű közparkok létesítése és a sűrűn beépített városrészek zöldítése fákkal és parkokkal. Ehhez pedig fontos eszköz a naprakész fa és park adatbázis és hibabejelentő alkalmazás folyamatos rendelkezésre állása. Ezt a szerepet látja el a BP Fatár applikáció – fogalmaznak.

A BP Fatár térképes felülettel segíti az eligazodást, az ismeretterjesztést és a tudatos parkhasználatot a FŐKERT fenntartásában lévő zöldterületeken. Jelenleg a fővárosi kiemelt parkok területei, azok minden fája, utcabútora, játszótere, ivókútja, kerti építménye megtalálható az alkalmazásban GPS jel alapján, illetve az applikációban történő rákereséssel – közli a Főkert.

Ez megközelítőleg 4 és fél millió négyzetméter zöldterületet jelent, az azokon lévő 85 ezer darab felvett objektummal és 47 ezer darab fával. Minden egyes objektumnak, fának saját adatlapja van, amelyen az adatok és képi információk mellett a használó célzott bejelentést is tehet a fenntartó felé, amennyiben valamilyen problémát észlel – szerepel a Facebook-oldalon.

(Főkert Nonprofit Zrt.)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2020. május 11. 06:16
A főleltározó címe pedig legyen: fatáró.
MZperXXL
2020. május 06. 20:54
Ez így semmi! Tessék a virágokat is szálanként nyilvántartani! Amúgy a Normafa körül, a János-hegyen, Sas-hegyen stb. csak ennyi fa nő, vagy az nem Budapest? Szerintem sokkal több van... Ki kellene küldeni a fiatalokat matek érettségi után, segítsenek kicsit számolni, mert ez így elég karcsú...
ujujuj
2020. május 06. 16:17
Akkor V naszálynak igyekeznie kell, hogy kivágassa mindet a kerületében, nehogy később hiány mutatkozzon a leltárban.
Zsolt75
2020. május 06. 15:22
Miért, már azt is lopják krinyóék?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!