Az LMP petíciót indít a szociális dolgozók bérkiegészítéséért

2020. május 21. 10:21

Érthetetlen és megmagyarázhatatlan, hogy ők az egyszeri, 500 ezer forintos szociális juttatást nem kapják meg.

2020. május 21. 10:21

Petíciót indít az interneten az LMP azért, hogy az egészségügyiek mellett a szociális dolgozók is megkapják az egyszeri, bruttó 500 ezer forintos bérkiegészítést. Ungár Péter országgyűlési képviselő csütörtöki online sajtótájékoztatóján elmondta: a szociális dolgozók szintén a frontvonalban küzdenek a járványhelyzetben, ezért érthetetlen és megmagyarázhatatlan, hogy ők az egyszeri, 500 ezer forintos szociális juttatást nem kapják meg.

Orbán Viktor miniszterelnök a küzdelemben résztvevőknek köszönetet mondó videójában számos szakmát sorol fel, a szociális dolgozókat azonban nem említi – kifogásolta Ungár Péter, aki szerint véget kell vetni annak, hogy ezen segítő munkát végzőket mindig utolsónak hagyják, hogy ezzel a szektorral nem foglalkozik a kormány.

Közölte: a petíciót nyomásgyakorlás céljából indítja pártja, az a beremelest.hu oldalon írható alá. „Minél többen vagyunk, annál kevésbé tudja a kormány a szőnyeg alá söpörni a szociális szektort” – jelentette ki. Szép dolog a köszönet, de nem csak köszönet kell ahhoz, hogy méltósággal tudjanak élni azok, akik idősotthonokban dolgoznak, vagy házi segítségnyújtást végeznek, fogyatékossággal élőkről gondoskodnak, a gyermekvédelemben tevékenykednek – zárta szavait.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feleo
2020. május 27. 20:06
Borzasztó ez a fanyalgás, kedves kommentelők...Igen, örülök, hogy valaki foglalkozik a szociális szférával is, pont úgy le van sajnálva mint bármelyik köz alkalmazottja a magyar kormányzó maffia által! Ezeknek a szakmáknak nincs érdekérvényesítésük, utcára is csak óvatosan mernek menni ebben a rohadt nagy demokráciában. A magyar béreket tudjuk, hogy a béka segge alatt tartják, egy-két sláger szakmát kivéve, itt csak esetleg megélni lehet a havi bérből, tervezni a jövőt, tartalékolni, gyarapodni csak ha 3 helyen dolgozol és lóg a beled! Mindenki szenved, tengődik, vagy lelép és jó pénzért, Euróért dolgozik bárhol, csak nem itthon!
Michel
2020. május 25. 19:56
Lassan elfogyunk, a következő hónapban úgy lehet csak havi beosztást írni, hogy nem engednek bennünket még szabadságra sem menni. Kicsit távolságot kéne tartani a politikai felhangoktól. Ott áll sajnos a dolog, hogy lasszóval se nagyon lehet embert találni erre a munkára. És valóban sok dolgozónak nem tetszik, hogy míg az egészségügyben mindenki kap félmilliót, akik a bezártságban élő időskorúakat gondozzák, azoknak még köszönöm szépen sem jár. Ebben a kérdésben speciel az LMP-nek teljesen igaza van.
panka45
2020. május 21. 14:55
Én a Pesti úton dolgozó szociális munkások díját emelném meg...
Nolae Shollon
2020. május 21. 13:14
Emelni kell a portások, takarítónők, jegykezelők, mozipénztárosok, kéményseprők, villanyszerelők, kaputelefon-javítók, parkettázók, krupiék, artisták, háziasszonyok, kerttervezők, úszómesterek, ételhordók, pizzafutárok, sajtkészítők, benzinkút- kezelők, postatisztek, LIDL árufeltöltök, hasbeszélők, karikaturisták, alkatrészgyártók, műszaki rajzolók, vakvágány-terelők, satufékezők, teremgarázs ellenőrök, rakéta porszívó szerelők, konytyalávaló készítők bérét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!