Szijjártó: A magyarok és a szlovénok ismét használhatják a bajánsenyei és a kétvölgyi határátkelőket

2020. április 02. 08:55

Így a környékbeliek újra felvehetik a munkát, a gazdák pedig eljuthatnak földjeikre, elvégezhetik a tavaszi munkákat, hogy aztán ősszel legyen mit betakarítani” – írta a miniszter.

2020. április 02. 08:55

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán emlékeztetett, a koronavírus terjedésének lassítása érdekében hozott szigorító intézkedések miatt március közepe óta zárva tartott valamennyi átkelő a magyar-szlovén határ északi szakaszán. Ez azonban „komoly gondot okozott a rábavidéki és a muravidéki embereknek, akik közül sokan jártak át a határ másik oldalára dolgozni, és sokuknak van földbirtokuk a szomszédos ország területén”.

„Az ő kérésükre ma reggeltől újra megnyitjuk a kétvölgyi és a bajánsenyei átkelőket. Így a környékbeliek újra felvehetik a munkát, a gazdák pedig eljuthatnak földjeikre, elvégezhetik a tavaszi munkákat, hogy aztán ősszel legyen mit betakarítani” – írta a miniszter.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2020. április 02. 09:21
Lezárni sem szabadott volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!