Orbán Viktor az európai jobboldal új vezetője a The Guardian szerzője szerint

2020. február 09. 10:03

Az európai jobboldal új vezetőjének nevezte Orbán Viktort a The Guardian szerzője, és keményen bírálta is a magyar kormányfőt, illetve Daniel Kawczynskit. A Spectatorban Yoram Hazony válaszolt a kritikákra.

2020. február 09. 10:03
null

A Guardianben megjelent cikkében Nick Cohen élesen bírálta Magyarországot,számon kérve Orbán Viktoron többek közt a sajtószabadságot. Cohen írásában odáig is eljutott, hogy

szerinte a kereszténység ma a „fehér ember” szinonimája,

és hamis Orbán kereszténységet védő politikája, miközben hazánkban az aktívan templomba járók aránya alig 15%. 

Kirohanásába Roger Scrutont is beleszövi, a konzervatív filozófusnak szerinte nem lett volna szabad átvennie Orbántól az elismerést halála előtt.

Felrója továbbá a magyar miniszterelnöknek a Soros-ellenességet, kiemelve Soros zsidó származását, végül arra a következtetésre jut, hogy Orbán egy fasiszta konspirációs teóriát támogat politikájával. Cohen támadja a múlt heti római konferenciát is, ahol Orbán Viktor is felszólalt.

Nick Cohen cikkében arra is rámutat, hogy

Orbán Viktor a jobboldal új vezetőjévé nőtte ki magát Európában.

A Spectator hasábjain látott napvilágot Yoram Hazony válaszcikke, aki rámutat arra, hogy a baloldali hisztéria ellenére igenis van létjoga Orbán Viktorral és Daniel Kawczynskival tárgyalni, az ő érdekfeszítő gondolataikat meghallgatni Európa jövőjéről.

Hazony kiemeli, hogy

a nyugati balos sajtó minden alapot nélkülözve szélsőjobboldalizza a konzervatív politikusokat.

Tiltakozik az ellen is, hogy Orbánt és a konferencia többi résztvevőjét, illetve szervezőit antiszemitizmussal, rasszizmussal vagy homofóbiával vádolják, árnyalt gondolkodásra szólítva fel a bírálókat. A szerző a konferenciát és Orbánékat ért kritikákat a PC-kultúra megfélemlítési kísérletének nevezi.

***

Nyitókép: Földházi Árpád fényképe

Összesen 563 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2020. február 10. 09:18
Az x-elés, kollektíve (minél többen), gyorsan, az egyetlen megoldás.
Menhetten
2020. február 10. 08:47
A saját bevallása szerint életében még soha nem hazudó miniszterelnök azt mondta Karácsony Gergely megválasztása után, hogy "Minden megállapodás érvényben marad, amit Tarlós Istvánnal kötött a kormány." Ezek után az állam nem akarja sem befejezni a biodómot, sem felújítani a Lánchidat, most pedig nem akarnak forrást biztosítani buszbeszerzésre. Tavaly még 3,2 milliárd forintot (mi az egy külföldi labdarúgó-csapat támogatásához képest!) adtak volna a főváros részére, ez a fővárosból 1 nap alatt az államkasszába befizetett adónak is csak törtrésze. Így a főváros számára marad a használt, kevésbé igényes járművek beszerzése. Még ez is jobb, mint a semmi, napi fél millió utas csak nem akarhatja legyalogolni a Nagyvárad tér és a Lehel tér közötti szakaszt. Még Orbán Viktor kedvéért sem.
pemete jakab
2020. február 09. 23:07
"Orbán Viktor az európai jobboldal új vezetője a The Guardian szerzője szerint" A jobboldalnak nincs is vezetője európai szinten. Ha meg van, az Tusk. A háttérben meg a németek vannak. Orbán egy hangoskodó, aki próbálja elhitetni, hogy van súlya Európában. Hogy valaki vezető politikussá váljon nemzetközi színtéren, ahhoz kell egy nagy ország, erős gazdaság és egy komolyabb hadsereg. nekünk egyik sincs.
Hattori
2020. február 09. 22:15
Magyarországon nincs fasizmus! No de igény az volna rá! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!