Nem tudja az ortodox egyház, hogy szenteljen-e atomfegyvereket

2020. február 04. 22:56

Az orosz ortodox egyház egy olyan javaslatot vitat, melynek értelmében tömegpusztításra alkalmas fegyvereket ezentúl nem szabadna megáldaniuk a pópáknak.

2020. február 04. 22:56

Régóta részei már az orosz nyilvánosságnak a tengeralattjárókra, ballisztikus rakétákra és Szojuz hordozókra szenteltvizet hintő pópák. A moszkvai patriarchátus weboldalán felbukkant dokumentum értelmében azonban „a katonai fegyverek megáldása nem része az Ortodox Egyház hagyományának, és nem áll összhangban a rítus tartalmával”. Eszerint „meghatározhatatlan számú embert” megölni képes tömegpusztító fegyverek megáldásának ki kellene kerülnie a lelkipásztori gyakorlatból.

A javaslatot június 1-ig tárgyalja majd az egyház.

(The Moscow Times)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2020. február 06. 12:21
Géppuskával több embert öltek meg, mint atomfegyverrel.
amayyudan2
2020. február 05. 16:17
A cionista mainstream szennymédia rendületlen uszítása-hazudozása ellenére Irán pl. azért is nem fejleszt atombombát, mert fatva (mohamedán egyházi tiltás) van rá kiadva: mint az ajatollah is mondotta, a tömegpusztító fegyverek ellentétesek az iszlámmal. Ők már átgondolták a kérdést, és erre jutottak.
amaurote
2020. február 05. 10:02
nincs orbánjuk, aki eldöntené? :D
péterx
2020. február 05. 06:49
Fegyvereket megáldani önellentmondás, mert az áldás az élet növelését jelenti, itt meg pusztításról van szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!