Az USA legnagyobb konzervatív seregszemléjén Donald Trump mellett az Alapjogokért Központ igazgatója is felszólal

2020. február 26. 19:25

Óriási megtiszteltetés a Központ, de az egész magyar jobboldal számára is, hogy egy ilyen kiemelt eseményen megszólalási lehetőséget kapunk.

2020. február 26. 19:25
Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ

„Az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb és a világ egyik legbefolyásosabb konzervatív rendezvénye, a ma kezdődő és szombaton záruló Conservative Political Action Conference-en (CPAC) ad elő Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. A számtalan szenátor, képviselő, államtitkár, vezető kormánytisztviselő, befolyásos amerikai konzervatív intézetvezető és médiaszemélyiség mellett a washingtoni eseményen beszédet mond Donald Trump amerikai elnök és Mike Pence alelnök is. Szánthó Miklós a családpolitikával és a konzervatív erők nemzetközi együttműködési lehetőségeivel kapcsolatban is felszólal majd, mindössze pár órával az Egyesült Államok vezetőjének beszéde előtt.

A CPAC az American Conservative Union által évente szervezett, több ezer fő részvételével zajló politikai konferencia, az amerikai republikánusok egyik legfontosabb fóruma, amelyen a Republikánus Párt politikusai, agytrösztjei, újságírók és politikai tanácsadók vitatják meg a konzervatív gondolat, a konzervatív politika amerikai és nemzetközi helyzetét és azt érő kihívásokat. Az eseményen minden évben néhány külföldi szónok is helyet kap, az idei meghívottak között az európai kontinensről egyedüli előadóként Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója két alkalommal is felszólal majd.

Az esemény kapcsán Szánthó Miklós kiemelte: »Óriási megtiszteltetés a Központ, de az egész magyar jobboldal számára is, hogy egy ilyen kiemelt eseményen megszólalási lehetőséget kapunk. Amerikai partnereink különösen nagy érdeklődéssel tekintenek a Magyarországon zajló keresztyén-konzervatív politikai folyamatokra, például a gazdaságpolitika, családpolitika vagy az illegális migráció kezelése kapcsán. Nem utolsósorban a progresszív-szocialista erők kiterjedt ármánykodása elleni fellépés is összeköt minket. Erre az érdeklődésre építve szeretnénk több közös projektet is indítani amerikai partnereinkkel, amelynek része a magyar keresztyén-konzervatív modell megismertetése a meghatározó republikánus véleményformálókkal, az amerikai és magyar jobboldali gondolkodás találkozási pontjainak megtalálása és szövetségünk nemzetközi szinten történő megerősítése«.

Az Alapjogokért Központ igazgatója hozzátette: »Európában is konzervatív ébredés zajlik, mely alapvetően az őszinteség, a bátorság és büszkeség rendezőelveire épül. Nem pusztán politikai folyamatokra kell itt gondolni, hanem arra a szellemi, intellektuális pezsgésre, ami e téren Budapestet, Varsót vagy Rómát jellemzi. Azt szeretnénk, ha ez az európai folyamat szervesen összekapcsolódna az amerikai jobboldal 21. századi reneszánszával is, hogy újra együtt tegyük naggyá a keresztyén alapokon nyugvó nyugati civilizációt«. Szánthó Miklós hangsúlyozta: »Az Alapjogokért Központ hosszú távú stratégiájának szerves része a világ konzervatív erőivel történő együttműködés erősítése. Ennek keretében írtunk alá nemrég együttműködési megállapodást Lengyelország legnagyobb konzervatív jogi elemzőintézetével, az Ordo Iuris-szal és szoros kooperáció látszik kialakulni az American Conservative Union-nal is, szombaton előreláthatóan fontos bejelentést fogunk tenni Washingtonban«.

Szánthó Miklós csütörtökön magyar idő szerint este 10 órától egy családpolitikai panelben szólal fel az amerikai egészségügyi miniszterhelyettes társaságában, majd a rendezvény főnapján, szombaton délután 6 órától a brazil elnök fiával, Eduardo Bolsonaro-val és más nemzetközi meghívottakkal beszélget a nemzeti konzervatív erők nemzetközi együttműkődésének lehetőségeiről. »A liberálisok mindig azzal jönnek, hogy a jobboldal ilyetén együttműködése fogalmilag kizárt. Az európai politikai folyamatok, a CPAC és a mi tevékenységünk azonban a bizonyíték arra, hogy igenis lehetséges a kooperáció« – jelentette ki az Alapjogokért Központ igazgatója. Dondald Trump beszédére várhatóan szombaton, magyar idő szerint este 9 órakor kerül sor.”

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. február 27. 14:36
El van Orbán sziget ellődve, el bizony.
péterx
2020. február 27. 08:08
S reméljük, hogy a józan, ésszerű politikai-jogi gondolatok egyre szélesebb körben visszhangra találnak!
zsoltkom2
2020. február 27. 07:30
A tájékoztatás hiánya probléma... "Koronavírus: A kormány szerint kicsi az esély, hogy elkerüli Magyarországot" https://bit.ly/2PqNt9y
Greffiti
2020. február 26. 22:13
liberálfasiszták megőrülnek, de legalább döglenének bele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!