Budapest nem fog uniós források nélkül maradni 21-27-ben sem

2020. január 15. 10:12

Fake news, vagyis hamis hír, hogy a kormány kihagyná Budapestet az uniós források felhasználásából.

2020. január 15. 10:12

„ [...] Szintén a kormány politikájának köszönhetően ezen időszak alatt csaknem felére zsugorodott a főváros büdzséje, sőt Tarlós István szerint se igen maradt a kötelező feladatellátáson túl szinte semmire sem pénz. Másrészt az iparűzési adó módosítása arra engedett következtetni, hogy a kormány teljesen kivonulna a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozásából...

Azt biztosan állíthatom, hogy a kormány nem készül erre. A számok azt mutatják, hogy a kormány 2010 és 2020 között legalább felerészben finanszírozta a fővárosi közösségi közlekedés fejlesztéseit és működését. Az uniós források bevonásával ezt az arányt a továbbiakban is tartani fogjuk. Ugyanazok a szabályok érvényesek a fővárosra most, mint Tarlós István idejében.

Ami fake news, vagyis hamis hír, az az, hogy a kormány kihagyná Budapestet az uniós források felhasználásából. Sem ilyen kormányelőterjesztés, sem ilyen kormánydöntés nem létezik.

Ehhez képest Palkovics László innovációs miniszter Brüsszelben olyan kormányzati terveket prezentált Brüsszelben a következő uniós ciklus forrásainak felhasználásáról, amelyből szinte teljesen kimaradt Budapest.

Ami fake news, vagyis hamis hír, az az, hogy a kormány kihagyná Budapestet az uniós források felhasználásából. Sem ilyen kormányelőterjesztés, sem ilyen kormánydöntés nem létezik. Mert nincs ilyen kormányzati szándék. Budapest nem fog uniós források nélkül maradni 21-27-ben sem. 2010 óta a kormány döntéseinek következtében a főváros ezer milliárdos nagyságrendben használt fel uniós forrásokat közlekedési és környezetvédelmi célokra. Tegnap megkértem főpolgármester urat, ma délután esedékes szokásos találkozónkon ossza meg velem, milyen anyag birtokában állít mást. Ha ez egy aláíratlan, számítógépen bárki által legyártható prezentáció lesz, vagy egy olyan anyag, amelyben Budapest kifejezetten a prioritások között van listázva, le is zárhatjuk ezt a sehova nem vezető polémiát. Neki is el fogom mondani: nincs ilyen előterjesztés, nincs ilyen döntés, nincs ilyen szándék. Eddig jól tudtunk együtt dolgozni, remélem hiszünk majd egymásnak továbbra is. [...]”

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dingnewsve
2020. január 18. 08:36
M︆︆︆︆︆o︆︆︆o︆X︆︆i︆︆︆︆.︆︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
persthutic
2020. január 18. 03:34
M︆︆o︆︆︆︆o︆X︆︆︆i︆︆︆︆.︆︆︆︆n︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
raaresdeo
2020. január 17. 22:35
M︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆X︆︆i︆︆︆.︆︆︆n︆︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
raphilre
2020. január 17. 17:31
M︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆︆︆X︆︆︆i︆︆.︆︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!