Greta Thunberg: „Emberek szenvednek és haldokolnak a klímaváltozás miatt”

2019. december 09. 14:04

A 16 éves aktivista másodszor is látogatást tett az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 25. klímakonferenciáján, amelyet a „fenntartható pénzügyekre” fókuszálva tartanak meg Madridban.

2019. december 09. 14:04

Rövid beszédét követően a világ különböző tájairól érkezett fiatal klímaaktivistáknak adta át helyét a színpadon Greta Thunberg. „Hallani kell a történeteiket” – mondta. Thunberg úgy fogalmazott, az esemény célja, hogy felületet biztosítson arra, hogy „megosszuk a történeteket, amelyeket meg kell osztani”.

Az aktivista a bennszülöttek meghallgatásának fontosságáról is beszélt, kiemelve értékes tudásukat a természetről.

Thunberg a későbbiekben az UNICEF magas szintű, „Fiatalok a Klímaváltozás ellen” eseményén is részt vesz majd, amelyen a korábbi chile-i elnök, Michelle Bachelet, valamint a korábbi ír elnök, Mary Robinson is tiszteletét teszi majd.

A klímaválság „nem a jövő problémája, ez olyasmi, ami már most hatással van ránk, emberek szenvednek és haldokolnak miatta napjainkban” – mondta a svéd aktivista nyitóbeszédében.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2019. december 10. 11:18
A Föld tengelye meg csak szédeleg. Nem nagyon érdekli, hogy mi lesz a rajta lakókkal. Lehet, hogy elege van belőlük...
szodabár
2019. december 10. 07:12
https://figyelo.hu/hirek/kitalalt-a-volt-greenpeace-vezer-a-klimavaltozas-egy-nagy-atveres-24928/
szodabár
2019. december 10. 07:11
Fogyatékos Kréta, azt nem írták meg neked, hogy az emberek a túlszaporodástól szenvednek, mert újratermelik a nyomort? Fekák? Afrika?
kispufi
2019. december 10. 00:17
Ezt, hogy ilyen van és tényezővé is emelték, még a tíz évvel ezelőtti önmagunk se nagyon hinné el. Bár részemről a mai se...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!