„Buenos Airesben is megmaradunk magyarnak” – argentínai magyarok a Mandinernek

2019. december 14. 15:59

Buenos Airesben jártunk, ahol a helyi diaszpóra magyarjai megmutatták, hogy élnek.

2019. december 14. 15:59
Nagy Csomor András

A 20. században Argentínába kivándorolt magyarok ma is őrzik a magyar kultúrát. Magyarul beszélnek, néptáncolnak és magyar iskolába járnak. Tudják, ki volt Halmos Béla, Kallós Zoltán, de Kis Grófót is ismerik. Na meg persze, százszámra fújják a népdalokat, nótákat. 

Felemelő és megható érzés volt közöttük lenni. Gyakorta tapasztalom, hogy idehaza az emberek egy része közömbös azzal a páratlan kulturális örökséggel szemben, amellyel mi, magyarok rendelkezünk. Több ezer kilométerre Magyarországtól pedig épp ez a hagyaték a közösség kovásza. Érdemes ezen elgondolkodnunk, talán példát is vehetünk róluk.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
don-quijote
2019. december 15. 15:32
Miért nem jönnek haza? (Még nem láttam a videot). Én is külföldön élek, de nincs olyan nap, hogy ne vágjam a centit, mert mindenképp hazamegyek.
hegyivadász
2019. december 15. 00:24
Öröm volt látni ezeket a magyar embereket, fiatalokat, idősebbeket. Az Isten áldja meg mindannyiukat!
Megtalálta
2019. december 14. 22:45
Az a barna hajú lány milyen gyönyörű.
noge
2019. december 14. 22:36
Nagyon jó volt nézni ezt a kis videót. Üdvölöm az argentinai és Dél-Amerikai magyarokat! Tartsák meg jó szokásukat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!