Makovecz-díjas lett Böjte Csaba

2019. november 20. 19:23

A ferences szerzetes „olyan ember, aki a maga hivatását Makovecz Imre szellemiségében következetes kitartással műveli.”

2019. november 20. 19:23

Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója vehette át a Makovecz Imre-díjat az építész születésnapján, szerdán a Héttorony Fesztivál zárókoncertjén a Budai Vigadóban – közölték a szervezők az MTI-vel. A díjat a Makovecz Imre Alapítvány, a Magyar Művészeti Akadémia és a Kós Károly Egyesülés második alkalommal adta át.

A közlés szerint Böjte Csaba azért kapta az elismerést, mert olyan ember, aki a maga hivatását Makovecz Imre szellemiségében következetes kitartással műveli. Missziója során az árva gyermekek nevelésével, támogatásával éppen olyan programot hajt végre, amely megfelel a makoveczi cselekvő szellemiségnek – áll a közleményben.

A Héttorony Fesztivál világ- és népzenei koncertjeinek, építészeti kiállításainak, konferenciáinak és egyéb programjainak november 8. és 20. között többségében Makovecz Imre által tervezett épületek adtak otthont szerte a Kárpát-medencében. A fesztivál célja Makovecz Imre életművét erősíteni, az általa megálmodott tereket élettel megtölteni.

A szerda este a zárógálát párhuzamosan három helyszínen rendezik meg: a kassai Thália Színházban rendhagyó prímástalálkozót tartanak, Csíkszeredán a Szent Efrém Férfikar ad koncertet, a Hagyományok Házában pedig Berecz András mesemondó lép fel fiaival.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. november 21. 06:48
Mindig szívmelegítő ezt az atyát hallgatni. Egyszerűen világosan fejezi ki magát és ad célt és értelmet a rászorulók életéhez.
ondiabind
2019. november 21. 03:25
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
annamanna
2019. november 21. 01:33
"a maga hivatását Makovecz Imre szellemiségében műveli" Makovecz antropozófus, ami mélyen okkult, spiritiszta..... * úgyhogy ezúton gratulálok Böjte Csabának a díjhoz...... * "Az antropozófus, építész csak Orbán Viktorral tudja elképzelni a nemzet megmentését" "Viktor és Mihály vezet az új világba – mondja Makovecz Imre építész" http://www.hetek.hu/interju/200905/viktor_es_mihaly_vezet_az_uj_vilagba
Bell & Sebastian
2019. november 20. 22:35
A Fekete Angyal utólag leteszi a Fegyvert a Fehér Angyal előtt. Ilyet se láttunk még. (Aki esetleg nem jártas az angyalógiában, aminek a középkor óta nagy hagyománya van, az előbbi olyan letaszított, akinek ugyan baloldali a főnöke, de elismeri Isten fensőbbségét. Amit könnyű belátni, ha történetesen teremtmény valaki. Makovecz az élő bizonyíték arra, van olyan, hogy oximora, létezhet az MKP hívő tagozata, de nem kell stadiont bérelniük, ha összejönnek egy meetingre. Megteszi egy forgóajtó, ott haladni kell.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!