Horváth Csaba folytatja a jó öreg zuglói parkolóbizniszt

2019. november 06. 09:41

Az új zuglói vezetés is a régi parkolós biznisz érintettjével szerződik, Horváth Csaba a Facebookon magyarázza a fejleményeket.

2019. november 06. 09:41

A frissen megválasztott kerületi polgármester, Horváth Csaba javaslatára Zugló újabb négy évre szóló parkolási szerződést köthet Kupper András cégével – írja a 444. Kupper Andrást egy zuglói ügy kapcsán nyolcvanezer rendbeli csalás miatt korábban elítélt a bíróság. Cége engedély nélkül szedett parkolási díjat az Állatkerti úton.

A XIV. kerületi testület november 7-én dönthet az üzletről, ami 76 darab új parkolóóráról, azok telepítéséről és karbantartásáról szól. Az automaták darabja több mint 2 millió forintba kerül, amiket Kupper cége, a C-Ware Kft. szállít, telepít és helyez üzembe, majd darabját havi 40 ezer forintért négy éven át karbantart. Más cég el sem indulhatott a közbeszerzésen – írja a lap.

Horváth Csaba polgármester a Facebookon reagált az ügyre: szerinte „a 444.hu is csatlakozott azokhoz az orgánumokhoz, amely úgy állít rólam valamit, hogy mint érintettet nem szólaltat meg, holott ez az újságírás egyik szakmai minimuma”. Horváth szerint „a zuglói lakosok igénye volt, hogy az önkormányzat bővítse a parkolási zónákat, hogy ezzel a forgalomszabályozási módszerrel az ott lakóknak is lehetőségük nyíljon a saját ingatlanaik előtt vagy azok közelében parkolni”.

Az MSZP-s politikus azt közölte továbbá: „A cikkben említett parkolóóra-vásárlásról és működtetéséről szóló sikeres közbeszerzési eljárás 2019 áprilisában zárult le, tehát jóval azelőtt, hogy hivatalba léptem volna. A döntést elnapolták. A nyertes december 31-éig vállalta, hogy tartja a közbeszerzési eljárás során megállapított, a korábbi eljáráshoz képest 40 százalékkal olcsóbb árakat. Tehát, a közbeszerzési eljárás lezárult, de szükséges döntést az előző képviselő-testület nem hozta meg. Az eljárással szemben kifogást senki nem emelt, az szabályos volt, az a cég pályázott, amely az első körben is megnyerte közbeszerzést, tehát a régi és az új eszközök kompatibilisek egymással. Mellesleg olyan automatákról van szó, amelyeket azonnal be lehet kötni a NAV rendszerébe, ellentétben a budapesti parkolóautomaták többségével. Ennek alapján polgármesterként nekem egy dolgot kell csak vizsgálnom, hogy a zuglóiak érdekét szolgálja-e ennek a szerződésnek a megkötése. Erről kell döntenie a képviselő-testületnek, ráadásul név szerint. Ha ez a döntés nem születik meg, akkor az érintett több ezer zuglói polgár hiába várja, hogy a parkolási zóna kiterjesztésével végre megállhasson a saját otthona közelében, hiszen a zuglóiaknak továbbra is ingyenes a saját lakókörnyezetükben való parkolás. Nekem polgármesterként azt kell vizsgálnom, hogy az adott döntés a zuglóiak érdekeit szolgálja-e, a legjobb berendezést a legalacsonyabb áron szolgáltatja-e. Személyes érzelmeknek és fenntartásoknak ebben helye nincs”.

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
schulraugue
2019. november 08. 10:33
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Amondó
2019. november 07. 18:18
Volt (tegnap vagy ma?) egy sajtótájékoztató, melyen Horváth Csaba nem tudott válaszolni egy kérdésre. Elnézést kért: "Én csupán három hete vagyok zuglói polgármester - honnan tudnám? Ugye megbocsátják nekem." A sajtó képviselői megbocsátottak, minden rendben. Ám az egyszerű honpolgárnak valami szöget üt a fejében. Ha akár csak három napja lenne polgármester, akkor is feltételezhető, hogy Zuglóban él, hogy hónapok óta egyéb dolga sem volt, mint hogy a városrész minden rendű és rangú kérdésében tájékozódjék, hogy naphosszat a kerület utcáin jött-ment, megszólította az embereket, és ügyes bajos dolgaikról faggatta. Kérdesekkel bombázhatta volna kedves komáját, Karácsony elvtársat is. Mindez elvárható lett volna, ha már egyszer kerületi polgármesterjelölt lett. De - mint az esetből kiviláglik - nem tud mindent a kerületről. Mi a fészkes fenének bajlódott volna Zugló ügyeivel, ha esetleg meg sem választják? Az ilyent hívják "ejtőernyős"-nek. Mintha egy fővárosunk fölött röpdöső repülőgépből csukott szemmel, ejtőernyővel kiugrik és ahol - bármilyen ismeretlen terepen - földet ér, abban a kerületben polgármester lesz. Neki csak ki kell jelentenie, hogy "a Szocialista Párt jelöltje vagyok" és a hülyemagyar rohan megválasztani. Aztán polgármesterként majd ő felügyeli a zsákmány elosztását az elvtársak közt.
Kopa
2019. november 06. 16:28
Az ott lakóknak miért ingyenes a parkolás? Ha jól olvastam, sok kerületben több ingyenes engedélyt adtak ki, mint amennyi parkolóhely van. Hogy lesz így környezetkímélő Budapest? Tessék csak fizetni vagy busszal járni.
hátakkor
2019. november 06. 15:09
Horváth Csacsi tudja miért jár börtön..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!